PSD Alba da directive

22 noiembrie 2019 21:034 comments

Banii județului trebuie administrați corect și responsabil, iar accesarea fondurilor europene este obligatorie

 

Solicităm administrarea corectă, responsabilă și echilibrată a banilor județului Alba astfel încât de investițiile realizate să se bucure în egală măsură conjudețenii noștri, indiferent de localitatea în care domiciliază. De asemenea, accesarea fondurilor europene sau depunerea de proiecte pentru obținerea banilor guvernamentali de către unitățile administrativ teritoriale și consiliul județean este obligatorie, nu opțională, dacă vrem o dezvoltare sustenabilă, conform așteptărilor cetățenilor.

 Pentru corecta administrare a fondurilor județului Alba, am fost nevoiți să respingem un proiect de hotărâre al Consiliului Județean Alba care urmărea realizarea în comun, cu Primăria municipiului Aiud, obiectivul de investiții ”Centrul multicultural Liviu Rebreanu Aiud”, în condițiile în care niciuna dintre instituțiile menționate nu a încercat accesarea de fonduri europene sau depunerea de proiecte guvernamentale pentru realizarea acestuia. Astfel de obiective sunt eligibile pentru finanțare cu bani europeni sau fonduri guvernamentale, spre exemplu prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) sau prin Compania Națională de Investiții (CNI). Considerăm că aiudenii merită și au nevoie de un centru cultural multifuncțional, însă am așteptat să existe cel puțin un proiect depus, în acest sens, pentru atragerea altor fonduri. A lua jumătate din fondurile necesare din ”pușculița” județului este, într-adevăr, simplu, dar nu și benefic, mai ales pe termen lung. Mai mult decât atât, prin astfel de proiecte în comun se creează un precedent periculos. Care va fi conduita noastră, în calitate de consilieri județeni, dacă, spre pildă, mâine ar veni altă primărie pentru un proiect similar? Ar trebui să alocăm, la fel, 50% din banii necesari.

Proiecte de hotărâre pentru realizarea centrului multicultural au fost introduse, pe ordinea de zi, în două ședințe consecutive, fiind respinse. Consilierii județeni ai PSD Alba nu își schimbă gândirea de la o lună la alta. Convingerile noastre derivă din argumente pe care, în aceste cazuri, nu le-am primit. Din păcate, în Consiliul Județean, obediența față de autoritate a consilierilor județeni ai PNL face ca dezbaterea, contraargumentele și confruntările de idei să fie inexistente.

În final, subliniem că nu ne opunem niciunui proiect care nu poate fi finanțat sau cofinanțat din alte surse, europene sau guvernamentale, și dorim ca obiectivele, investițiile pe care le finanțăm să fie în folosul unei mase cât mai mari de oameni.

 

Cu stimă, 

Consilierii județeni ai Partidului Social Democrat

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com