PSD Alba il urecheaza pe Florin Roman!

5 aprilie 2018 19:560 comments

Comunicat de presă PSD Alba

Plata salariilor și a pensiilor în contextul Sărbătorii de Paște

 

În urma declarațiilor mincinoase și alarmante ale domnului deputat Roman apărute în presa locală, Biroul de presă al Partidului Social Democrat Alba este împuternicit să declare următoarele:

 

Regretăm că domnul Roman, nici măcar cu ocazia Paștelor,  nu se poate abține să nu mintă sau să tânjească după atenție în presa locală, intoxicând opinia publică cu informații false și distrugând spiritul sărbătorilor pascale în Alba Iulia.

 

Domnul Florin Roman nu are limitele bunului-simț sau ale decenței politice, nu știe când trebuie să se oprească cu minciuna și politica dezbinării și de aceea nu mai are niciun pic de credibilitate în fața albaiulienilor.

 

Spre o informare corectă, menționăm că s-au plătit anticipat toate drepturile bănești care puteau fi plătite într-un astfel de regim fără a-i afecta pe beneficiari.

 

 Pensiile sunt plătite la termen, însă nu anticipat, în contextul sărbătorilor pascale, din următoarele motive:
Timpul insuficient pentru achitarea anticipată: Pensiile aferente lunii martie au fost plătite până la data de 30, iar plata pensiilor pe luna aprilie ar fi necesitat circa două săptămâni. Deci era practic imposibil ca poștașii cu pensia să ajungă la toți pensionarii înainte de Paște, mai ale că 1 aprilie a fost zi de duminică, 6 aprilie e zi liberă.
Dificultăți pentru mulți pensionari: dacă pensia s-ar fi achitat anticipat de Paște, mulți pensionari ar fi primit următoarea pensie abia peste șase săptămâni, ceea ce le-ar fi putut crea mari dificultăți acestora.
Referitor la salarii, s-au plătit anticipat de Paște pentru instituțiile care aveau ziua de salariu în perioada 6-9 aprilie. Însă aceste plăți s-au făcut doar la solicitarea instituțiilor în cauză.
Pentru celelalte instituții care nu au făcut astfel de solicitări, salariile se vor plăti la termen.

Referitor la plata indemnizațiilor sociale, au fost devansate plățile acestor drepturi bănești doar în cazurile în care termenul de plată era în perioada 6-9 aprilie (zile libere). Celelalte drepturi de acest gen sunt și vor fi plătite la termenul obișnuit.

Domnul Roman nu este în măsură să vorbească despre salarii și pensii atât timp cât face parte din partidul lui Boc și Blaga. În 2011, de Paști, românii au avut salariile și pensiile tăiate  iar cei pe care acum îi apără domnul Roman erau în concedii exotice de mii de euro în afara țării. 

 

Pe această cale informăm că sumele câștigate de angajații din educație în instanțe, după ce guvernarea BOC a tăiat cu 25% salariile în 2010, vor fi plătite în tranșe, începând cu acest an. PSD face astfel dovada că vindecă răul făcut de alții. Este deja fapt arhicunoscut că una dintre primele măsuri după preluarea guvernării a fost revenirea la salariile de dinainte de tăierea cu 25% decisă în regimul BOC-BĂSESCU, ai cărui exponenți reprezentativi se regăsesc azi în PNL, exponenți de tipul Florin Roman.

 

Pentru un partid care are greaua moștenire a  înfometării românilor prin scăderea salariilor în perioada 2009-2012, PDL (PNL) nu ar mai trebui să-l lase pe domnul Roman să vorbească despre un subiect sensibil și greu pentru ei.

 

PSD face apel la decență și rezervă în perioada sărbătorilor creștine și îi îndeamnă și pe reprezentanții celorlalte partide politice să nu creeze vrajbă și dezbinare în rândul românilor. Este datoria noastră să respectăm zilele de odihnă și de sărbătoare ale fiecărui cetățean și să ne proiectăm o conduită fără minciuni și manipulări.

 

 

Biroul de presă al PSD Alba

 

 

 

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com