PSD Alba puncteaza!

24 mai 2018 21:250 comments

Declarație politică

După Iohannis, și liderii PNL pun placa „nu mai sunt bani de salarii!

 

Menționez și de această dată că nu sunt probleme cu salariile. Guvernul a încasat mai mulți bani decât a fost programat în Buget, deci poate acoperi fără probleme plata salariilor și a pensiilor.

Iohannis se descalifică din postura de președinte de țară și om politic responsabil inducând dubiul și teama prin întrebarea dacă mai sunt bani de pensii și salarii până la sfârșitul anului. Iohannis știe bine că sunt bani! El însuși a promulgat legea bugetului de stat care arată clar care sunt atât cheltuielile cu salariile și pensiile, cât și  veniturile/resursele care asigură ritmic plata acestora.

În primele 4 luni, Guvernul a colectat mai mult cu 800 milioane lei decât era programat în Legea Bugetului, promulgată de Iohannis. Este deja informația publică, disponibilă încă din 17 mai pe site-ul ANAF, că în primele patru luni ale anului s-au colectat cu 8,3 miliarde de lei mai mult decât anul trecut ( + 12,4%) și cu 800 de milioane de lei în plus față de programul stabilit. În aceste condiții, Iohannis subminează un element fundamental al societății – încrederea și stabilitatea socială!

Datoria publică a țării a scăzut în 2017 la 35% din PIB față de 37,5% în 2016, fiind la minimul ultimilor 4 ani și a cincea cea mai scăzută datorie externă din UE.

 

Ioan Dîrzu

Deputat de Alba

Președinte al Partidului Social Democrat Alba

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com