RADU STROE ŞI-A DAT DEMISIA ca urmare a reacției întârziate în recuperarea victimelor accidentului aviatic.
Radu Stroe şi-a dat demisia din funcţia de ministru de Interne, după ce s-a întâlnit la Guvern cu liderul PNL, Crin Antonescu, şi cu premierul Victor Ponta. Informaţia a fost confirmată de vicepremierul Liviu Dragnea.
Vicepremierul Gabriel Oprea va asigura interimatul la Ministerul Afacerilor Interne, până la desemnarea unui nou ministru.
Stroe va face declaraţii de presă la ora 15.00. Premierul Victor Ponta intenţionează să susţină o declaraţie de presă pe tema situaţiei de la conducerea Ministerului de Interne, în jurul orei 15.15, după ce Radu Stroe îşi va anunţa oficial demisia, la sediul ministerului, au declarat agenţiei Mediafax surse guvernamentale.
Un nume vehiculat pentru preluarea funcţiei de la Afaceri Interne este liderul deputaţilor PNL, George Scutaru. Până acum, el nu a primit vreo ofertă în acest sens.
Anterior, surse politice au declarat pentru gândul că PNL pregăteşte o remaniere la nivel guvernamental, printre cei debarcaţi aflându-se şi Radu Stroe, alături de Mariana Câmpeanu şi Daniel Chiţoiu. Lui Klaus Iohannis i s-a propus să vină în Guvern, însă deocamdată acesta a refuzat.
Stroe era pregătit să participe la comandamentul de iarnă care a început la ora 13.00 şi a venit în acest sens la Palatul Victoria, dar, odată ajuns la sediul Guvernului, a fost informat să se prezinte la cabinetul premierului Ponta, de unde tocmai plecase liderul PNL, Crin Antonescu.
Stroe nu a mai ieşit din biroul lui Ponta, comandamentul de iarnă a început, iar surse oficiale au precizat că acesta a demisionat.
Decăderea lui Radu Stroe
Ministrul demisionar al Afacerilor Interne a refuzat să îşi asume orice responsabilitate în urma desfăşurării defectuoase a operaţiunii de căutare şi salvare de la accidentul aviatic din Munţii Apuseni. Stroe a declarat că la MAI nu a existat nicio celulă de criză pentru acest eveniment şi că singurul lucru pe care şi-l reproşează este că “s-a întâmplat în mandatul meu”.
Deşi raportul oficial al Guvernului arată că procedura de constituire a unei celule de criză şi de coordonare a operaţiunilor de salvare în cazul unui accident aviatic ţine de ROMATSA şi de Ministerul Transporturilor, există legi mai noi care arată faptul că în astfel de cazuri totul este coordonat de MAI, într-o celulă de criză constituită acolo şi condusă de ministrul de Interne. De altfel, foşti miniştri de Interne au confirmat pentru gândul că gestionarea operaţiunii trebuia făcută la MAI.
Sursa: gandul.info