Recomandări ale IPJ Alba în preajma începutului noului an școlar

13 septembrie 2013 12:160 comments

elevi358În contextul începerii, în data de 16 septembrie 2013, a noului an şcolar, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat măsuri specifice în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta, în zona adiacentă a unităţilor de învăţământ preuniversitar dar şi pentru creşterea siguranţei elevilor, prin reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere în care ar putea fi implicate autovehiculele speciale destinate transportului de elevi.
Astfel, în perioada 09-13.09.2013, poliţiştii rutieri, în cooperare cu I.S.C.T.R., au verificat toate cele 85 de autovehiculele din judeţul Alba , destinate transportului de elevi.
S-a urmărit verificarea valabilităţii inspecţiei tehnice periodice, precum şi existenţa asigurării de răspundere civilă auto obligatorie.
De asemenea, s-a verificat dacă conducătorii acestor autovehicule deţin certificat de competenţă profesională, categoria corespunzătoare a permisului de conducere şi valabilitatea acestuia. Aceştia a fost instruiţi cu privire la respectarea legislaţiei rutiere şi adoptarea unei conduite preventive, în timpul deplasării pe drumurile publice. Cu ocazia acestei acţiuni nu au fost constatate deficienţe majore.
Începând cu data de 16 septembrie, patrulele de poliţie vor fi prezente în zona şcolilor, fiecare unitate de învăţământ fiind inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.
Echipajele de poliţie rutieră vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, atât pentru fluidizarea traficului rutier cât şi pentru creşterea siguranţei elevilor.
Pentru o mai bună comunicare, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de
contact ale poliţistului de proximitate iar în scopul prevenirii infracțiunilor comise de elevi, a victimizării acestora precum şi pentru prevenirea implicării lor în accidente rutiere, vor fi organizate întâlniri ale poliţiştilor din structurile de prevenire şi proximitate cu elevii şi cadrele didactice din şcolile judeţului Alba.
Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, Poliţia le recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici:
Să circule numai pe trotuare;
Să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje;
Să traverseze numai pe culoarea verde a semaforului iar în lipsa acestuia pe la colţul străzilor, numai după ce s-au asigurat temeinic;
Să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba urează tuturor elevilor şi cadrelor didactice din judeţ, mult succes ş numai realizări în noul an şcolar !

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com