Rectorul Universităţii Ioannina din Grecia, doctor honoris la Alba Iulia

23 mai 2013 15:070 comments

doctorJoi, 23 mai, la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a avut loc deschiderea celei a de a patra ediţii a Conferinţei Internaţionale cu tema „Ingineria Mediului şi Dezvoltare Durabilă”. Evenimentul este organizat de Universitatea Alba Iulia împreună cu Asociaţia Balcanică a Mediului din Grecia (B.EN.A.) şi Institutul de Economie Naţională al Academiei Române.
Ceremonia de deschidere a lucrărilor ştiinţifice ale Conferinţei a prilejuit festivitatea de acordare a titlului de doctor honoris causa profesorului universitar doctor Albanis Triantafyllos, rectorul Universităţii Ioannina din Grecia.
Laudatio a fost citit de rectorul Universităţii Alba Iulia, prof. Daniel Breaz, iar In honorem de către prof. Maria Popa – decanul Facultăţii de Ştiinţe.
Alături de profesorul Triantafyllos s-a aflat un coleg din Grecia, prof. Fokion Vosniakos, care în 2009 a primit titlul de doctor honoris causa al Universităţii Alba Iulia.
Profesorul Triantafyllos s-a născut la data de 3 martie 1956 în Nea Malgara a Salonicului. La vârsta de 23 ani a absolvit Universitatea Aristotel din Salonic, Facultatea de Chimie, domeniu cercetat în continuare, obţinând titlul de doctor în 1987 la Universitatea din Ioannina. În 1989 finalizat studiile post-doctorale la Departamentul de Biochimie al Universităţii de Stat San Antonio Texas, Statele Unite ale Americii (State University of Texas at San Antonio), studii desăvârşite în urma câştigării unei burse. În anul 1990 a obţinut cea de a doua bursă post-doctorală la Departementul de Fizica Pământului, la aceeaşi universitate americană, dovedind preocuparea tot mai intensă pentru problematica ştiinţelor mediului, în special a efectelor toxice care pot apărea asupra mediului.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com