Reuniune de lucru cu reprezentanții administrației publice din Regiunea Centru

16 iulie 2021 19:530 comments

Actualele proiecte finanțate cu fonduri europene vor constitui baza pentru pregătirea noilor cereri de finanțare gestionate de ADR Centru prin Programul Operațional Regional 2021-2027

 

Cea mai importantă reuniune de lucru destinată reprezentanților administrației publice locale din Regiunea Centru a fost organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru azi la Alba Iulia. Evenimentul a reunit mai mult de 35 participanți care au discutat despre stadiul implementării Programului Operațional Regional 2014-2020 și au analizat felul în care vor fi pregătite viitoarele proiecte ce ar putea obține finanțare în perioada 2021-2027. În acest context, au fost  dezbătute mai multe teme relevante privind procesul de dezvoltare regională.

 

Discuțiile s-au desfășurat în cadrul forului regional – Consiliul pentru Dezvoltare Regională Centru – în cadrul căreia reprezentanții municipiilor, orașelor și comunelor din Regiunea Centru, au analizat modul în care regiunea noastră se pregătește pentru absorbția fondurilor europene ce vor fi disponibile începând cu anii următori.

În cadrul întâlnirii de lucru, care a durat mai mult de trei ore, experții ADR Centru au prezentat participanților stadiului implementării Programului REGIO 2014-2020 în Regiunea Centru. În cadrul acestui Program, până la această dată, au fost lansate 66 de apeluri de proiecte în Regiunea Centru, din care acum 64 de apeluri sunt închise și 2 apeluri deschise. În cadrul POR 2014-2020 până la 01 iulie 2021 au fost depuse 2.293 cereri de finanțare, cu o valoare totală solicitată de peste 3 miliarde euro, la o alocare regională de aproape 800 milioane euro, fapt care indică interesul foarte mare pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile. Dintre aceste cereri de finanțare, 411 se află în procedura de selecție, iar aproape 1100 proiecte, a căror valoare totală depășește 1,6 miliarde euro sunt contractate sau în fază de precontractare.

 

 

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com