Romii din Alba vor stabilitate

2 septembrie 2019 20:190 comments

 

România are nevoie de stabilitate politică pentru a se dezvolta

Comunicat de presă

 

 

Politica este din multe puncte de vedere știința poziționării față de evenimentele și contextele generate într-o anumită perioadă de timp. Am auzit de atâtea ori acest punct de vedere încât atunci când ne uităm la ceea ce se întâmplă pe scena politică avem impresia că totul se subscrie acestei paradigme. În realitate însă, tocmai această paradigmă trebuie să dispară, căci nu supraviețuirea sau dispariția vreunui actor politic este miza unei societăți care dorește să se dezvolte. Miza este buna guvernare, miza este creșterea actului politic până la nivelul la care să producem o legislație care să evite derapajele din societate. Dezideratul unei democrații consolidate, a unui cetățean care să beneficieze de infrastructură rutieră, feroviară, de servicii educaționale și sanitare de calitate, poate fi îndeplinit doar în condițiile unei stabilități politice.

Este evident în acest moment că ieșirea de la guvernare a ALDE creează contextul unei crize politice care ar putea să ne coste pe termen mediu și lung. Nevoia de stabilitate, predictibilitate și responsabilitate rămâne în viziunea noastră o nevoie fundamentală a societății românești. Replierea unui partid politic sau a altuia, judecata exclusiv prin prisma unui interes electoral imediat uitând care este obligația politicii față de cetățean nu poate să producă decât îngrijorare în rândul celor care înțeleg foarte bine că dincolo de trecătoarele infrastructuri politice, avem nevoie de o construcție în care să ne recâștigăm încrederea într-un stat care funcționează având cetățeanul în centrul preocupărilor sale. România are nevoie de o atitudine politică matură și responsabilă, de liniște și stabilitate pentru a putea continua dezvoltarea economică și socială.

În această perioadă, ca de altfel în toată existența noastră politică, Partidul Phralipe al Romilor îndeamnă forțele aflate pe eșicherul politic al momentului la o atitudine responsabilă care să asigure stabilitate și care să nu conducă țara într-o situație care să blocheze dezvoltarea durabilă pe care o clamăm de 30 de ani încoace.

Partidul Phralipe al Romilor consideră că principiile unei bune guvernări, a respectării cuvântului dat față de electorat, trebuie să prevaleze în fața intereselor electorale de diverse tipuri și credem că o atitudine matură din partea actorilor politici ai momentului poate fi răspunsul la o situație care tinde să genereze instabilitate și neliniște într-o societate care nu are nevoie în acest moment de campanii electorale care să dureze luni de zile.

 

Călin Pădurean

Președinte Partidul Phralipe al Romilor

 

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com