Roxana Panța, sportivă legitimată la CS Unirea Alba Iulia, vicecampioană națională la semimaraton

2 mai 2018 19:320 comments

Roxana Panța, sportivă legitimată la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, s-a clasat pe locul doi la Campionatul Național de Semimaraton, categoria Junioare 1, desfășurat duminică la Craiova, după ce a terminat cursa de 21 de kilometri și 97,5 metri într-o oră, 32 de minute și 26 de secunde.

Astfel, Roxana Panța, sportivă antrenată de profesorul Gabriel Avram, care a obținut rezultate deosebite la competiții de marș, s-a impus și la un concurs important de alergare, devenind vicecampioană națională de junioare la semimaraton.

Campionatul Național de Semimaraton s-a desfășurat pe șosea, cu plecare din zona noului stadion din Craiova, iar toate cele trei categorii participante – juniori, tineret și seniori – au luat startul în același timp. Sportivele au avut de parcurs același traseu, însă distanțele au fost diferite, în funcție de categorie. O tură a avut peste șapte kilometri, iar la terminarea ei sportivii reveneau pe același traseu.

Roxana Panța (19 ani), care a obținut medalia de aur la Campionatul Național de Marș de la Alba Iulia, a luat decizia în ultima clipă de a participa la campionatul de la Craiova, după câteva antrenamente de alergare, aceasta fiind prima medalie importantă obținută la semimaraton.

Următoarea competiție importantă pentru secția de atletism a CS Unirea Alba Iulia este Campionatul Mondial de Marș, pe echipe, din China, organizat la Taicang, în data de 5 mai. Vor fi prezente sportivele Ana Rodean, Mihaela Acatrinei și antrenorul Gabriel Avram.

”Iată că sportivele secției de atletism înregistrează performanțe la toate competițiile și categoriile. Nu-mi rămâne decât să o felicit pe Roxana și să le urez succes Anei și Mihaelei la următoarea lor provocare”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, înființat 1974 și aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are în prezent șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia promovează, cu prioritate, disciplinele, ramurile şi probele sportive cuprinse în programul jocurilor olimpice.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com