S-a deschis Cantina Minerilor în Roşia Montană

15 august 2012 16:213 comments

Minerii, locuitorii şi trecătorii prin Roşia Montană au la dispoziţie, din această
vară, un restaurant-cantină modern, cu mâncăruri apetisante la preţuri pentru toate buzunarele. Roşia Montană Gold Corporation a deschis, în Piaţa Veche, Cantina Minerilor, ce şi-a făcut deja o clientelă fidelă. Mai bine de 200 de persoane îi trec pragul în fiecare zi lucrătoare, alegând ciorbe, feluri principale şi deserturi din meniul variant sau optând pentru oferta zilei. Toate mâncărurile sunt pregătite cu atenţie de bucătărese pricepute, ajutate de aparatură de ultimă generaţie.
„Am deschis Cantina Minerilor în primul rând pentru angajaţii noştri, minerii care beneficiază de masă caldă, conform contractului de muncă. Înainte, le aduceam mâncarea de la Abrud, dar am preferat să creăm o mică investiţie aici şi să angajăm localnici. Restaurantul este deservit de 18 persoane care lucrează în două schimburi şi care înainte erau şomere. În plus, avem acum un loc modern de servire a mesei pentru toată lumea. Utilajele din bucătărie sunt performante, iar condiţiile de gătit respectă toate standardele”, a declarat Cătălin Hosu, purtătorul de cuvânt al Roşia Montană Gold Corporation, el însuşi client fidel.
Meniul include supe şi ciorbe la preţuri cuprinse între 2 şi 6 lei, diverse variante de fel principal, de la friptură şi şniţel la ficăţei şi frigărui, cu preţuri între 4 şi 7 lei, şi deserturi specifice – clătite şi papanaşi, la 2,5 – 4 lei. Aşadar, cu 10 lei se poate mânca bine.
„Lumea îşi cumpără de obicei şi felul întâi, şi felul doi, şi sunt mulţi cei care vin în mod constant, chiar dintre cei care nu sunt angajaţi ai companiei. Ciorba de văcuţă şi şniţelul de vită cu ceapă (mâncare tradiţională roşienească) sunt printre favorite, iar ca desert – clătitele cu dulceaţă şi papanaşii. Ca orice început, nu a fost uşor, dar ne-am adaptat cerinţelor şi considerăm că în momentul actual facem faţă oricăror solicitări. Vă aşteptăm să ne treceţi pragul şi să gustaţi din bunătăţile nostre gătite cu drag de roşience, în fiecare zi lucrătoare între orele 11:00 şi 16:00”, explică şi Corin Mignea, administratorul Cantinei Minerilor din Roşia Montană.
Secretul şniţelelor cu ceapă e deţinut de bucătăresele-şefe Tatiana Tănasă şi Rodica Coteţ. „Şniţelul natur pe pat de ceapă este una dintre mâncărurile tradiţionale vechi din zona noastră. Este o reţetă transmisă din generaţie în generaţie, bunicile noastre ne povestesc că vine de pe vremea Imperiului Austro-Ungar; roşienilor le-a plăcut şi au păstrat-o”, spun ele. Cele două bucătărese-şefe sunt încântate să aibă un loc de muncă. „Suntem bucuroase că avem un loc de muncă la noi acasă şi că facem ceea ce ne place. Ne dorim ca mina să pornească şi cantina să fie neîncăpătoare pentru mineri, dar şi pentru cei care vor veni să viziteze zona”, adaugă ele.
La Cantina Minerilor ajung şi cei care vizitează Roşia Montană. „M-am bucurat să găsesc deschis acest restaurant-cantină, mâncarea e bună şi preţurile sunt convenabile. E mai sănătos decât să mânânci sandvişuri şi meniul e destul de diversificat. Îmi plac preparatele de vită, pui, dar şi deserturile”, a menţionat R.C., vizitator în zonă.
Cantina Minerilor este deschisă de luni până vineri în perioada prânzului şi îşi aşteaptă clienţii cu oferte proaspete şi tentante de fiecare dată.

Sorin Poparadu

3 Comments

  • Foarte frumos, un alt rezultat concret in zona, nu actiuni fara rost asa cum ne-au obisnuit salvatorii care doar isi spun ecologisti

  • Foarte inspirat ca au angajat localnici. Asa se mai reduce din somajul impresionant de 80%. Iar preturile sunt foarte bune. O investitie binevenita, pe langa celelalte. Se pare ca in Rosia lucrurile incep sa mearga spre bine. Felicitari RMGC!

  • Bravo, un alt rezultat util pentru zona, nu un festival care vine, trece si nu lasa nimic benefic in urma

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com