S-a reluat activitatea la Administratia Finantelor Alba

17 mai 2017 12:482 comments

Angajaţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Alba au reluat astăzi (miercuri, 17 mai) lucrul.

Timp de două zile (15 şi 16 mai) uşa Administraţiei a fost închisă. Angajaţii AJFP Alba au participat la un protest spontan declanşat la Bucureşti şi extins la scară naţională în ziua de luni, 15 mai 2017.

Finanţiştii continuă protestul la Craiova, Iaşi, Timişoara, Galaţi, Braşov.

Angajaţii din administraţiile financiare se plâng că le vor fi reduse salariile dacă se va pune în aplicare Legea salarizării unitare.
 
Sindicatul Naţional Sed Lex a spus într-un comunicat de presă după declanşarea grevei spontane: „Guvernul României decât să plătească 35.000 de consultanți fiscali nou angajați, cu salarii de 10.000 lei, dublu față de un salariat al sistemului Ministerului Finanțelor Publice, mai bine ar plăti decent cei 25.000 de salariați responsabili cu colectarea veniturilor statului, fiind o investiție mai realistă, corectă și cu efecte în timp, care ar duce la atragerea și păstrarea personalului bine pregătit, care să poată face față noilor cerințe în implementarea politicii fiscale.

Sindicatele au făcut toate eforturile ca acest conflict să nu escaladeze, însă pasivitatea autorităților în a găsi soluții i-a determinat pe salariați să reacționeze necontrolat. O prelungire a acestui conflict ar pune în pericol însăși punerea în practică a prevederilor actualului proiect al legii salarizării”.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com