S-au redeschis posturile de Poliţie Rurală

2 septembrie 2012 16:330 comments

Din data de 1 septembrie s-au reînfiinţat posturile de Poliţie Rurală, la nivel naţional, ca urmare a creşterii criminalităţii în cele 8 luni în care acestea nu au funcţionat. În judeţul Alba, este vorba despre 67 de posturi de poliţie comunale, care aparţin de 11 secţii de poliţie municipale, orăşeneşti şi comunale. Acestea vor fi conduse de şefi de post şi vor fi prevăzute cu până la 5 poliţişti. Conducerea IPJ Alba a prezentat câteva detalii despre noua organizare a secţiilor.
După 8 luni în care populaţia rurală a trebuit să se confrunte, mai mult decât înainte, cu furturi, jafuri, scandaluri şi alte probleme, cetăţenii pot să se simtă din nou în siguranţă de la 1 septembrie, când au revin în sate şefii de post de poliţie, împreună cu patrule formate din 2 până la 5 poliţişti, în funcţie de numărul de locuitori al comunei.
Prin reînfiinţarea posturilor de poliţie comunală, poliţiştii din sat vor putea dezvolta mai uşor o relaţie cu cetăţenii, se va reduce timpul de intervenţie la evenimentele sesizate, iar aceştia vor putea fi mult mai prezenţi pe teren.
Se vor reduce cheltuielile de carburanţi, mentenanţă a autospecialelor, cheltuieli care au crescut semnificativ din octombrie 2011. La o evaluare comparativă efectuată de poliţie, în cele 8 luni au crescut cheltuielile cu chiriile cu 27%, cheltuielile de personal – transport la/de la locul de muncă au crescut cu 49%, cele de mentenanţă au crescut cu 69%, iar cele de combustibil, cu 15%.
Secţiile din mediul rural din judeţul Alba vor fi organizate în felul următor: Secţia de Poliţie Rurală nr. 1, Galda de Jos are în coordonare posturile: Galda de Jos, Cricău, Întregalde, Meteş, Sântimbru şi Almaşu Mare; Secţia de Poliţie Rurală nr. 2, Vinţu de Jos are în coordonare posturile: Vinţu de Jos, Şibot, Săliştea, Ciugud, Ceru Băcăinţi, Blandiana şi Berghin; Secţia de Poliţie Rurală nr. 3 Aiud are în coordonare: Lopadea Nouă, Livezile, Ponor, Râmeţ, Râmetea, Rădeşti, Stremţ, Hopârta şi Mirăslău; Secţia de Poliţie Rurală nr. 4 Ocna Mureş are în coordonare: Unirea, Fărău, Lunca Mureşului, Noşlac; Secţia de Poliţie Rurală nr. 5 Blaj are în coordonare posturile: Cergău, Crăciunelu de Jos, Bucerdea Grânoasă, Roşia de Secaş, Cenade, Valea Lungă, Mihalţ; Secţia de Poliţie Rurală nr. 6 Jidvei are: Jidvei, Cetatea de Baltă, Sâncel şi Şona; Secţia de Poliţie Rurală nr. 7 Sebeş are în coordonare posturile: Săsciori, Pianu, Câlnic, Gârbova şi Şugag; Secţia de Poliţie Rurală nr. 8 Şpring are în coordonare: Şpring, Cut, Daia Româna, Doştat, Ohaba; Secţia de Poliţie Rurală nr. 9 Cîmpeni are în coordonare posturile: Albac, Arieşeni, Avram Iancu, Bistra, Gârda de Sus, Horia, Poiana Vadului, Scărişoara, Sohodol, Vidra şi Vadu Moţilor; Secţia de Poliţie Rurală nr. 10 Abrud are în coordonare posturile: Bucium, Ciuruleasa, Roşia Montană, Mogoş; Secţia de Poliţie Rurală nr. 11 Baia de Arieş are în coordonare posturile: Lupşa, Sălciua, Poşaga, Ocoliş. În mediul rural îşi vor desfăşura activitatea un număr de 236 poliţişti, din care 15 ofiţeri şi 221 agenţi. 15 ofiţeri şi 69 de agenţi vor activa la secţiile de poliţie rurale, iar 152 de agenţi îşi vor desfăşura activitatea la posturile de poliţie comunale. Începând cu 1 septembrie au fost împuterniciţi 67 de agenţi de poliţie care să îndeplinească atribuţiile specifice şefului de post, urmând a se organiza un concurs sau examen pentru ocuparea acestor funcţii.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com