Salmonella este vinovata de toxiinfectia de la nunta din Alba Iulia

6 iunie 2017 14:171 comment

Germenul Salmonella este vinovat de toxiinfecţia produsă la finalul lunii mai după o nuntă de pomină la restaurantul Mercur din Alba Iulia. Zeci de persoane au ajunst atunci la spital cu forme mai severe sau mai uşoare de toxiinfecţie alimentară

Într-un comunicat de presă, Direcţia de Sănătate Publică Alba apreciază că „toxiinfecția alimentară produsă în data de 27.05.2017 la o sală de nunți din Alba Iulia a fost cauzată de prezența germenului Salmonella în aperitivele reci servite invitaților.

Totodată, la examenele coprobacteriologice efectuate angajaților, o persoană a fost depistată cu Salmonella pozitivă, deși avea analizele corespunzătoare la zi. Germenele a apărut ulterior, după efectuarea controlului periodic”.

DSP Alba ne asigură că „în tot acest interval de timp, unitatea a efectuat operațiuni de dezinfecție la toate sălile de evenimente, iar marți, (06.06.2017) inspectorii DSP au prelevat zece probe de sanitație, în vreme ce peste 100 de persoane angajate la sălile de evenimente deținute de patron au fost coprocultați, la cererea acestuia”.

La nunta de la restaurantul Mercur din Alba Iulia au participat 340 de persoane: din total 86 de persoane s-au prezentat la serviciul de urgență al Spitalului Județean Alba Iulia, iar 17 au fost internate în secția contagioase.

„Sancțiunea aplicată de inspectorii DSP Alba a fost de 15.000 de lei și s-au făcut următoarele recomandări: evitarea meniurilor periculoase pe sezonul cald, coprocultarea periodică a angajaților, asigurarea lanțului frig pentru materiile prime și produsul finit, măsuri de dezinfecție și igienizare periodice.

În scopul evitării unor astfel de incidente, administratorul sălii de nunți va efectua analizele periodice prin laboratorul DSP Alba și va urma întocmai recomandările inspectorilor sanitari, se mai arată în comunicatul DSP Alba.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com