Salvati si amendati pe Transalpina

24 februarie 2017 11:191 comment

salvati de jandarmi

În urma unui telefon dat joi, 23 februarie a.c., la ora 19.40, Jadarmeria a fost sesizată că două persoane au nevoie de ajutor, deoarece maşina în care se aflau a rămas blocată în zăpadă pe drumul naţional 67 C (Transalpina).

La ora 21.35 subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Alba împreună cu trei lucrători din cadrul Salvamont Alba au ajuns la faţa locului, zona Oaşa, unde au identificat şi au scos din zăpadă autoturismul blocat.

După deszăpezire, cei doi pasageri au fost duţi postul de poliţie din localitatea Şugag în vederea luării măsurilor legale de către lucrătorii de poliţie abilitaţi să constate contravenţii pe drumurile publice: cei doi au irculat pe un drum închis traficului ! Efectivele din cadrul Jandarmeriei Alba s-au pus în mişcare pe drumul de întoarcere la ora 23.05.

„Reamintim turiștilor că accesul spre Domeniul Schiabil Şurianu este posibil doar dinspre municipiul Sebeş, celelalte comunicaţii fiind impracticabile. Astfel, până la Barajul Oaşa, se poate urca pe drumul naţional 67 C (Transalpina), după care va trebui urmat drumul judeţean 704 până la Luncile Prigoanei, iar de acolo drumul judeţean 709 K, până la baza domeniului schiabil. Foarte important de reţinut este faptul că drumul naţional 67 C (Transalpina) este închis circulaţiei, de la Barajul Oaşa spre Obârşia Lotrului.

Cei care au probleme pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul echipajelor de jandarmerie, atât prin contact direct cât şi prin apelarea numărului unic de urgenţe – 112”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmeri al Judeţului Alba.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com