„Salvează-ţi viaţa! Traversează regulamentar!”

21 iunie 2013 13:160 comments

DSCN1972Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba desfăşoară Proiectul „Alba dă prioritate vieţii” ce are ca scop informarea pietonilor şi conducătorilor auto privind importanţa respectării regulilor de circulaţie rutieră.
Proiectul se desfăşoară în 3 etape, fiecare având alt grup ţintă, astfel: etapa I destinată preşcolarilor, etapa a II-a destinată pietonilor, iar etapa a III-a conducătorilor auto.
Azi, 21 iunie 2013, pe raza întregului judeţ, s-a desfăşurat o acţiune de informare şi conştientizare a pietonilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când traversează drumul public fără a respecta regulile prevăzute de normele rutiere.
22 de echipaje de poliţie s-au aflat în trafic, în zonele aglomerate, în care există riscul producerii de accidente rutiere datorate indisciplinei pietonilor şi au purtat discuţii cu pietonii şi au distribuit peste 500 de pliantele realizate în cadrul acestei campanii.
Nu au scăpat nesancţionaţi pitonii care, în ciuda prezenţei poliţiştilor în
zonă, s-au angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, în imediata apropiere a trecerilor de pietoni.

Câteva dintre recomandările făcute de poliţişti pietonilor:

-Să traverseze strada pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarele „Trecere pentru pietoni” iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai pe culoarea verde a acestora.
-Înainte de traversa prin locurile permise, să se asigure că în acel moment, nu se apropie vehicule sau conducătorii acestora au sesizat intenţia lor şi au oprit pentru a le acorda prioritate de trecere;
-Să nu prelungească timpul de traversare, să întârzie sau să se oprească fără motiv;
-Să fie precauţi când traversează noaptea sau în condiţii de vreme nefavorabilă;
De asemenea, pietonii au fost informați că traversarea prin loc nepermis este contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 150 la 225 lei, iar dacă sunt surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise sau pe culoarea roşie a semaforului, poartă întreaga răspundere.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com