Sâmbătă are loc, la Alba Iulia, Festivalul Luminii 2012

17 mai 2012 15:170 comments

În data de 19 mai 2012, între orele 21.30 – 23.30, cercetaşii din Centrul Local „Axente Sever” Alba Iulia vă invită să luaţi parte la cea de-a 3-a ediţie a „Festivalului Luminii”, care se va desfăşura în zona dintre Obelisc şi Poarta a III-a a Cetăţii.
„Festivalul Luminii” este un eveniment naţional sincron, realizat anul acesta în 23 de locaţii, inclusiv în Alba Iulia. Ideea generală a festivalului este de a realiza activităţi cu caracter cultural şi spiritual, care să aibă un impact pozitiv, din punct de vedere socio-emoţional, asupra comunităţii locale.
Tema generală a fiecărei ediţii este „Redescoperirea frumuseţii lucrurilor mărunte” iar în oraşul nostru, pe parcursul celor două ore, vom realiza atât activităţi de tip atelier (workshop), precum Jonglerii, Origami, Teatru-forum dar şi diferite activităţi în urma cărora publicul poate rămâne cu o amintire: redescoperirea lucrurilor mărunte prin diferite jocuri de cuvinte, scrise pe hârtii, Măşti veneţiene şi diferite Jocuri cercetăşeşti. Fiind un festival ce doreşte să includă şi artiştii locali, printre activităţi se mai numără Caricaturi, Expoziţie de fotografie, pictură şi desen şi cântece la chitară acustică. De asemenea, vor fi amplasate cutiuţe cu lumânări în toată zona în care se vor întâmpla activităţile.
Astfel, alături de cercetaşii din Arad, Bacău, Bistriţa Năsăud, Braşov, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Deva, Hunedoara, Iaşi, Miercurea-Ciuc, Oneşti, Oradea, Paşcani, Pildeşti, Râmnicu Vâlcea, Seini, Târgu-Jiu, Timişoara, Târgu Mureş şi Tulcea, cercetaşii albaiulieni vor să aducă în viaţa comunităţii două ore de linişte, relaxare şi redescoperirea frumuseţii lucrurilor mărunte. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com