Saptamana Europeana a Sportului 2017 la Alba Iulia si Sebes

20 septembrie 2017 14:124 comments

Săptămâna Europeană a Sportului 2017, ediţia a III-a (comunicat)

23-30 septembrie 2017 #BEACTIVE

În săptămâna 23-30 septembrie 2017 la Alba Iulia şi Sebeş sunt organizate mai mule evenimente sportive în cadrul Săptămânii Europene a Sportului 2017.

Săptămâna Europeană a Sportului (SES) este o iniţiativă a Comisiei Europene, co-finanţată prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene cu scopul de a promova participarea tuturor, indiferent de vârstă, mediu sau condiţie socială, la activităţi sportive.

În România, ca şi anul trecut, când s-au obţinut rezultate remarcate la Bruxelles, coordonator naţional #BeActive este Federaţia Română Sportul pentru Toţi, în strânsă şi continuă acţiune comună cu Ministerul Tineretului şi Sportului, co-finanţator al proiectului, iar pentru judeţul Alba, promotorii campaniei sunt Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru Toţi” şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba.

Asadar duminică, 24 septembrie 2017, în Sebeş, Parcul Arini, începând cu ora 10.00, se vor organiza activităţi sportive pentru iubitorii de sport şi mişcare în aer liber: fotbal, tenis de câmp, tenis de masă, badminton, ştafete, tir cu arcul, airsoft, darts, sărituri cu mingea etc.

Participarea este liberă, înscrierile la activităţi se fac la faţa locului, iar organizatorii vor acorda premii, diplome, materiale promoţionale.

Începând de luni 25 septembrie, orele 16.00, în Alba Iulia, Şanţurile Cetăţii Alba Carolina, se va desfăşura o campanie de promovare a Săptămânii Europene a Sportului, „pe două roţi” în care voluntarii vor împărţi materiale promoţionale, diplome şi vor antrena copiii în activități.

Sala de sport „Sandy Club” va fi plină de energie şi stil şi în această săptămână, dar special se va lucra marţi, 26 septembrie 2017, începând cu orele 19.30 pentru #beactive.

Parteneri în desfăşurarea evenimentului sunt Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba, Primăria Municipiului Sebeş, CEPECA Alba şi unităţi de învăţământ.

Anul trecut, la cea de a doua ediţie, au participat în cele peste 15.000 de evenimente organizate în toate 34 de ţări ale Uniunii Europene 10.000.000 de persoane. Aşa cum au toate ţările, şi România şi-a ales 2 ambasadori pentru Săptămâna Europeană a Sportului 2017: Mihai Covaliu, preşedintele COSR şi Marius Alexandru Dunca, ministru al Tineretului si Sportului.

IMPORTANT ESTE SĂ PARTICIPI !

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com