Sărbătoarea muzicii pentru albaiulieni

13 mai 2012 14:002 comments

Spectacole pentru toate gusturile la Alba Iulia, pentru albaiulieni, dar şi pentru mulţi tineri veniţi din ţară pentru a-i vedea pe cei de la Nouvelle Vague.
Angela Similea şi Ovidiu Komornik au deschis seria evenimentelor muzicale din acest weekend.
Vrobind cu spectatorii, se pare că grupurile a capella au lăsat cea mai bună impresie: Cantabile – The London Quartet (Anglia), Die Medlz (Germania), Jukebox Trio (Rusia) şi Vocal Tempo (Cuba). Însă aşa cum ne aşteptam, punctul culminant a fost atins de Nouvelle Vague, o frumoasă trupă din Franţa care cântă cover-uri celebre într-o manieră foarte personală, suavă, franţuzească.
Evenimentul a fost finanţat din bani publici, 100.000 euro, dar sperăm că a meritat. Concertele au avut loc pe locul fostului Parc Custozza (care a fost ras în 2011 şi transformat din parc verde într-o imensă parcare auto).
Sperăm că Sărbătoarea Muzicii nu este doar un eveniment electoral, sperăm că lucrurile se vor dezvolta anul viitor şi în anii ce vor veni.
Vom vedea şi auzi în seara finală spectacolul Carmina Burana (nu este o trupă, cum cred unii). Aşteptăm şi alte surprize (culturale, muzicale) pe locul foştilor copaci din Custozza. Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com