SARBATORI FARA EVENIMENTE!

10 aprilie 2018 20:110 comments

Pe perioada Sărbătorilor Pascale, în judeţul Alba nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice. Poliţiştii au fost la datorie şi au acţionat, cu efective suplimentare, pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor din judeţul nostru.

                            

În perioada 06 – 10 aprilie a.c., peste 160 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a fraudelor, investigaţii criminale, transporturi şi arme, au acţionat zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică precum şi asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă.

 

Poliţişti au fost organizaţi în echipaje mixte de ordine şi siguranţă publică în colaborare cu jandarmi şi poliţie locală, astfel că în această perioadă, în judeţul nostru, nu au fost înregistrate evenimente grave de tulburare a ordinii şi siguranţei publice şi nici accidente rutiere în urma cărora vreo persoană să-şi piardă viaţa. 

 

În această perioadă, au fost constatate 198 de abateri contravenţionale care au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 44.694 lei, din care 94 la Legea 61 din 1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 5 pentru fapte de natură economică sancţionate de Legea 12/1990, 96 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.

 

Au fost reţinute 11permise, din care 3 pentru consum de alcool, iar restul pentru alte abateri.

În această perioadă s-a intervenit la 190 de evenimente, din care 182 au fost solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112, iar poliţiştii au constatat 57 de infracţiuni.

 

Exemple:

 

La data de 6 aprilie a.c., în jurul orei 04.30, poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Blaj    l-au depistat pe un tânăr de 26 de ani, din comuna Bucerdea Grânoasă, în timp ce conducea, prin comună, un autoturism a cărei autorizaţie provizorie de circulaţie era expirată din luna octombrie 2016.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

 

La data de 8 aprilie a.c., în jurul orei 17.30, poliţiştii de siguranţă publică din Cugir l-au depistat pe un tânăr de 18 ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada C.Porumbescu din Cugir, fără a posada permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

 

 

La data de 8 aprilie a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii Secţiei 6 Poliție Rurală Jidvei  l-au depistat pe un tânăr de 22 de ani, din comuna Bazna, judeţul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Cetatea de Baltă, fără a posada permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

La data de 9 aprilie a.c., în jurul orei 10.20, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, în timp ce acţionau pe raza comunei Săsciori, l-au depistat pe un bărbat de 46 de ani, din comuna Săsciori, în timp ce conducea un autoturism fără a posedat permis de conducere şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Sebeş unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

 

 

Cercetat, în stare de arest preventiv, pentru furt

 

Poliţiştii din Aiud l-au identificat pe un tânăr din judeţul Mureş, ce locuieşte fără forme legale în municipiul Aiud, ca persoană bănuită de comiterea unui număr de 7 furturi din autoturisme parcate. Acesta este cercetat, în stare de arest preventiv, pentru furt calificat.

 

La data de 6 aprilie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud l-au identificat pe un tânăr de 30 de ani, din municipiul Aiud, ca persoană bănuită de comiterea a 7 furturi din autoturisme, fapte reclamate poliţiei în perioada 11 martie – 1 aprilie a.c.

 

Se pare că, în această perioadă, tânărul ar fi pătruns, prin efracţie, în 7 autoturisme parcate pa raza municipiului Aiud şi ar fi sustras bunuri în valoare totală de 3.000 de lei.

 

Acesta este cunoscut cu antecedente penale şi era cercetat, sub control judiciar, pentru mai multe furturi ce ar fi fost comise pe raza judeţului Mureş.

 

Pentru documentarea activităţii sale infracționale, la data de 6 aprilie, poliţiştii au făcut o percheziţie la locuinţa sa din municipiul Aiud, ocazie cu care au identificat mai multe bunuri despre care există suspiciunea că provin din furturi.

 

Faţă de tânăr a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud şi Judecătoriei Aiud, care a dispus cercetarea sa în stare de arest preventiv, pe numele său fiind emis un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile.

 

 

 

Cercetat pentru furt din locuinţă

 

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia l-au identificat pe un bărbat de 38 de ani, din municipiul Alba Iulia, ca persoană bănuită de comiterea unui furt din locuinţă.

 

Se pare că, în seara zilei de 6 aprilie, bărbatul ar fi profitat de faptul că poarta şi uşa de acces într-o locuinţă de pe strada Oituz din Alba Iulia au fost lăsate neasigurate, ar fi pătruns în interiorul casei şi ar fi sustras un portmoneu în care era suma de 230 de lei, carduri şi documente.

 

Poliţiştii au reuşit să recupereze portmoneul, documentele şi cardurile pe care le-au restituit păgubitului.

 

Faţă de persoana bănuită de comiterea furtului, cercetările sunt continuate.

 

Cercetat pentru furtul unui telefon mobil

 

La data de 7 aprilie a.c., poliţiştii de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud l-au depistat pe un tânăr de 29 de ani, din comuna Miraslău, judeţul Alba, ca persoană bănuită de comiterea unui furt, faptă în legătură cu care au fost sesizaţi în dimineaţa aceleiaşi zile.

 

Se pare că, în timp ce se afla în in incinta unui supermarket din Aiud, tânărul ar fi profitat de faptul că un angajat al magazinului şi-ar fi lăsat telefonul mobil nesupravegheat şi l-a sustras.

 

Poliţiştii l-au identificat pe tânăr, în timp ce se deplasa pe strada Stadionului din municipiul Aiud, iar cu ocazia controlului corporal efectuat au găsit asupra sa telefonul mobil sustras.

 

Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

 

Bănuiţi de furt, identificaţi cu operativitate

 

La data de 9 aprilie a.c., în jurul orei 23.48, poliţiştii din Sebeş au fost sesizaţi de către reprezentanţii unei staţii de carburanţi cu privire la faptul că din incinta staţiei au fost sustrase două recipiente cu ulei de motor.

 

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, la scurt timp de la sesizarea faptei, au fost identificaţi doi tineri, de 17 şi 21 de ani, din comuna Săsciori, care ar fi sustras cele două recipiente de câte 4 litri de ulei, profitând de neatenţia angajaţilor staţiei.

 

Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit reprezentanţilor societăţii păgubite, iar faţă de cei doi tineri a fost întocmit dosar penal în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

 

 

Amplasarea radarelor în data de 11 aprilie 2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac    

                                                                  

 

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com