Scandal cu înjurături şi îmbrânceli la un canton forestier din zona Luncile Prigoanei

26 august 2013 11:250 comments

jandarmi-agresiune-300x224La sfârşitul săptămânii trecute, jandarmii montani de la Postul Şugag au aplanat un scandal izbucnit în faţa unui canton forestier din zona Luncile Prigoanei. Scandalagii au fost sancţionaţi cu amendă în valoare totală de 2000 de lei.
Incidentul a fost semnalat prin apel la 112, vineri, 23 august a.c.. Un echipaj de jandarmerie s-a deplasat de urgenţă la locul indicat în solicitarea telefonică şi a constatat că, pe fondul consumului de alcool, patru bărbaţi se înjurau şi se îmbrânceau reciproc. Jandarmii au intervenit prompt, au stopat violenţele şi au trecut apoi la verificarea împrejurărilor în care acestea au apărut. A reieşit astfel că, după ce au consumat în exces băuturi alcoolice, între cei patru a izbucnit un conflict spontan, însă niciunul dintre aceştia nu a fost în măsură să-şi amintească motivul de la care a început cearta. Principalii vinovaţi au fost identificaţi ca fiind M. Nicolae ( 68 de ani), domiciliat în judeţul Vâlcea şi B. Constantin (26 de ani), din Iaşi. Ambii au fost sancţionaţi contravenţional cu câte o amendă în valoare de 1000 de lei. Alte două persoane au fost sancţionate contravenţional cu avertisment.
“Pentru prevenirea unor astfel de fapte recomandăm cetăţenilor să evite manifestările de violenţă şi să apeleze la căi legale pentru rezolvarea divergenţelor. În plus, reamintim că provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei. În plus, dacă faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, cuantumul sancţiunii pecuniare creşte, fiind cuprins între 1.000 lei şi 3.000 de lei” au declarat reprezentanţii Jandarmeriei Alba.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com