Şcoala de tip Kronstadt va fi pusă în atenţia mediului de afaceri din Alba

12 martie 2013 09:500 comments

CJ Alba 358

Miercuri, 13 martie, în sala Mihai Viteazul (100) a Consiliului Județean Alba, de la ora 11.00, va avea loc o nouă ședință a Comitetului de Dezvoltare Economică a Județului Alba, organism cu rol consultativ înființat în anul 2006 la inițiativa Consiliului Județean Alba, cu rolul de a fi, pentru mediul de afaceri local, un cadru organizat de cunoaștere reciprocă, o interfață de contact și dialog cu administrația publică.
Reuniunea de miercuri, ce a fost inițiată de reprezentanții mediului de afaceri din județ, va aborda și tema Școlii Profesionale Germane Kronstadt un proiect de suflet a vicepresedintelui CJ Alba, Florin Roman.
Va fi prezentat modelul acestei școli din Brașov și se va discuta cu reprezentanți agenților economici din Alba despre posibilitatea înființării unei astfel de școli în județul nostru. Firme prestigioase din judet precum: Transavia, Bosch Rexroth, IAMU, Star Transmission Cugir, Nova Grup, Sews, Techno Plast, VCST, Saturn, Jidvei, Alba Lact, Supremia Grup, Alpin 57 Lux, Prefera Foods, IPEC, Apulum, Holz Industrie Schweighofer, Kronospan, Pehart Tec au propus, cu ocazia acestei întâlniri, discutii pe tema Școlii Profesionale Germane Kronstadt.
„În contextul nevoilor de formare profesională a tinerilor din județul Alba, la ședința Comitetului de Dezvoltare Economică de miercuri se va propune înființarea unei astfel de școli și în județul Alba. Iată că inițiativa Consiliului Județean Alba, pornită încă din anul 2006, de a dialoga permanent cu reprezentanții mediului de afaceri, ajută, încă o dată, la dezvoltarea economică a județului nostru și la crearea de mecanisme care să vină în sprijinul cetățenilor. Vom continua întâlnirile și dialogul cu reprezentanții mediului de afaceri, atât în cadrul Comitetului de Dezvoltare Economică cât și în cadrul Comitetului de Dezvoltare Rurală a județului Alba, parteneriatul fiind cea mai sigură cale de reușită”. – a spus Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.
Școala Profesionala Germana Kronstadt este prima instituție de învățământ profesional din România realizată în parteneriat cu reprezentanți ai mediului de afaceri. Această școală pregătește tineri muncitori calificați în specialitățile solicitate de firmele cu capital german care funcționează în județul Brașov, printre care: Schaeffler Romania, Draexlmaier, Premium Aerotec, Continental, Preh, REGE, MHS Bearings, Terwa Romania, Stabilus.
Modul în care funcționează Școala Profesionala Germana Kronstadt le oferă cursanților mai multe avntaje. Astfel ei beneficiază de mai multe șanse de angajare, de prioritate la angajare, comparativ cu elevii care optează pentru bacalaureat, iar diploma obținută astfel e recunoscută național și internațional. Elevii au posibilitatea de a obține o bursă lunară de studiu, de 200 de lei, din partea statului, prin intermediul unui program naţional de susţinere a învăţământului profesional si a unei burse de studiu lunare în cuantum de 200 RON din partea angajatorilor. Pe perioada practicii se asigură transportul și masa elevilor iar, după finalizarea acestui program de pregătire, elevii au posibilitatea de a-și continua studiile în cadrul liceului, dacă doresc.
Comitetul de Dezvoltare Economică a județului Alba s-a constituit în anul 2006 și înglobează administrația județeană și mediul de afaceri. Comitetul este o interfaţă şi un cadru organizat de cunoaştere reciprocă, destinat promovării celor mai bune politici, metode si practici de dezvoltare economica. Peste 30 de firme mari din judeţul Alba sunt membre fondatoare ale Comitetului de Dezvoltare al judeţului Alba şi participă regulat la întâlnirile sale.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com