Şcoala „Ion Pop Reteganul” din Sâncel, în vizită în Slovacia

11 iunie 2012 16:190 comments

Şcoala cu clasele I-VIII „Ion Pop Reteganul” Sâncel este implicată în proiectul multilateral “From Shadow to Light”, finanţat prin Programul de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii. Instituţia coordonatoare este Szkola Podstawowa Nr.171 im. Stanislawa Staszica din Polonia. Proiectul se derulează în perioada 2011-2013, este finanţat cu suma de 24.000 euro şi presupune, în afara activităţilor destinate elaborării produselor finale, realizarea a cel puţin 24 de mobilităţi în şcolile partenere.
Cea de-a treia reuniune de proiect a avut loc în perioada 20-26 mai 2012, în localitatea Nitra din Slovacia. Şcoala Sâncel a fost reprezentată de prof. înv. primar Bloj Lenuţa, director Gabriş Carmen, prof. Orăşan Alina, prof. Cătăuţă Ioana şi elevii Barna Ioana, Frăţilă Raluca, Man Marius şi Sălcudean Adrian (clasa a VI-a).
Întâlnirea a avut ca obiective: Prezentarea și analizarea scenei specifice fiecărei ţări partenere din piesa de teatru “From Shadow to Light”; Stabilirea ultimelor detalii ale piesei de teatru care se va juca în octombrie 2012 pe scena teatrului din Varșovia: muzică, decor, scenografie, costume; Ateliere de lucru pentru cadre didactice şi elevi pe domeniile dramă, muzică, dans şi artă; Organizarea paginii web a proiectului http://lkaravelov-proekt.webnode.com// pe baza sugestiilor partenerilor cu scopul diseminării proiectului; Evaluarea produselor finite comune şi individuale la finalul primului an de proiect.
Programul reuniunii a cuprins activităţi în şcoală, ateliere de lucru, vizite la instituţiile partenere şi activităţi de socializare destinate cu precădere elevilor. Atingerea tuturor obiectivelor propuse a constituit principala preocupare, atât a gazdelor, cât şi a oaspeţilor, ultima zi a întâlnirii fiind un prilej de a observa plusurile şi minusurile activităţii şi de a pune bazele activităţilor viitoare.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com