Şcolile din Alba scot la concurs aproape 800 de posturi

12 februarie 2012 11:090 comments

Examenul naţional de titularizare a intrat deja în istorie. Din acest an, concursurile pentru ocuparea unui post de profesor, învăţător sau educator se vor organiza direct de şcolile care au posturi vacante. Cei care vor trece concursul şi au definitivatul luat, vor fi angajaţi cu contract pe durată nedeterminat.
Şcolile din Alba scot la concurs în acest an aproximativ 800 de norme întregi şi fracţiuni de normă vacante pentru anul şcolar viitor. Lista cu catedrele aprobate de Inspectoratul Şcolar va fi făcută publică în 15 februarie.
Ultimul examen naţional de titularizare a fost organizat în vara 2011. Noile norme de încadrare a celor care doresc un post în învăţământ împrumută o parte din principiile sistemului de angajare în mediul privat. Candidaţii vor da examenul la şcolile care au posturi vacante, ori în cadrul unui consorţiu. Dascălii care au dobândit în anii anteriori statutul de titulari în sistem nu sunt afectaţi de schimbările Legii Educaţiei. Până acum, ca să devină profesor titular, un candidat trebuia să obţină la examen cel puţin nota 7, dar pentru a fi suplinitor se califica orice profesor cu o notă de minim 5.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com