SCUTUL PADURII

30 august 2018 20:240 comments

Poliţiştii specializaţi în combaterea delictelor silvice au confiscat 186 metri cubi de material lemnos, în urma unui control la o societate de depozitare, prelucrare şi comercializare a materialului lemnos din Valea Bistrii.  

 

La data de 29 august 2018, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din IPJ Alba, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Judeţene Cluj, cu sprijinul poliţiştilor din judeţul Cluj, au făcut un control la punctul de lucru din localitatea Valea Bistrii al unei societăţi comerciale specializată în depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente legale de provenienţă pentru 186,3 metri cubi de material lemnos, de esenţă răşinoasă, precum şi faptul că reprezentantul societăţii nu a înregistrat, în mod corect, în evidenţe, documentele de însoţire a materialului lemnos.

 

Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar complementar s-a dispus confiscarea cantității de 186,3 metri cubi de material lemnos.

 

Acţiunile de prevenire şi combatere a delictelor silvice vor continua.

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com