Scutul padurii: amenzi simbolice in judetul Alba

13 octombrie 2017 16:110 comments

În perioada 11- 12 octombrie 2017 poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Alba, sub coordonarea Direcţie Poliţie Transporturi din IGPR, sprijiniţi de poliţiştii Inspectoratului de Politie Judeţean Alba şi de specialişti ai Gărzii Forestiere Cluj-Napoca şi ai Ocolului Silvic Alba Iulia precum şi de poliţişti ai Serviciul Judeţean de Politie Transporturi Bihor, au efectuat un control la două depozitele de material lemnos, din localitatea Sântimbru, judeţul Alba, aparţinând unor societăţi comerciale din Alba Iulia, respectiv Paleu, judeţul Bihor.

La una dintre societăţile controlate, poliţiştii au constatat că documentele de evidenţă nu erau completate în mod corespunzător.

Pentru neregulile constatate, în conformitate cu art. 19 şi 21 din Legea nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, societatea comercială a fost sancţionată cu 4 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 15.000 lei, iar ca şi măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 31 de metri cubi material lemnos.

La cealaltă societate verificată, poliţiştii au constatat deficienţe în ceea ce priveşte obligaţia de împrejmuire a spațiului destinat depozitării materialului lemnos, motiv pentru care a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile art.21 lit. b din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com