Se încăpăţânează să trăiască, deşi medicii îl dădeau mort de câţiva ani!

9 decembrie 2010 00:031 comment

Îl vezi trecând pe lângă tine ca o umbră. Atât a mai rămas dintr-un fost muncitor puternic, pe şantier, care asigura o pâine albă şi curată propriei sale familii. Şi încă una numeroasă, pentru că Vasile Greuruş, care locuieşte în Petreşti (Sebeş) este tată a 8 copii pentru care se şi încăpăţânează să reziste.
Considerat un caz aparte chiar şi pentru profesorii universitari de la spitalele din ţară, Vasile Greuruş este în primul rând un om. Şi încă unul disperat, după ce şi-a cheltuit toată agoniseala pe tratamentele care l-au ţinut în viaţă până acum. De fapt, cauza bolii este una oarecum banală: un păr de pisică înghiţit în copilărie. Acesta s-a localizat în ficat şi timp de câţiva ani nu a simţit nimic. La vârsta de 10 ani însă, adică prin 1979, în jurul părului a apărut primul chist hidatic, care a fost operat. Boala a reapărut însă astfel încât a suferit încă două intervenţii chirurgicale, în 1990 şi 2008.
Acum, în dreptul coastelor, pe partea dreaptă, Vasile Greuruş are o proteză şi, la modul cât se poate de propriu, o gaură în organism prin care se scurge puroiul. Are o pensie amărâtă de handicap şi o tristeţe imensă în ochii foarte galbeni (specific bolii hepatice)… Durerile sunt insuportabile, motiv pentru care aproape în fiecare seară se prezintă la Spitalul Municipal Sebeş pentru a fi injectat cu calmante.
Singura lui salvare este acum un transplant, dar şi un ajutor urgent pentru a-şi continua tratamentul. Dar asta nu îşi mai poate permite, pentru că o parte din banii din pensie se duc pe medicamente, iar de restul (adică mai nimic), le cumpără câte ceva de mâncare copilaşilor săi pe care îi creşte alături de soţia sa.
O durere insuportabilă şi o nouă dovadă că boala nu alege pe nimeni şi, la un moment dat, cu toţii putem fi în situaţia aceasta. Pentru cei dintre dumneavoastră, dragi cititori, pe care această poveste nu v-a lăsat indiferenţi, lumina Sfântă a Sărbătorii Naşterii Domnului v-ar putea răsări dintr-o faptă bună, dintr-un minim gest de întrajutorare a aproapelui. Acest gest îl puteţi face donând o sumă în conturile deschise special pe numele soţiei: Greuruş Florica – Ana:
RON: RO74BTRL00101201T31614XX sau în EURO: RO49BTRL00104201T31614XX
Sărbători Fericite!

Florin Soare

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com