Sebesul vizitat de cercetatorii prezenti la conferinta Ingineria Mediului si Dezvoltare Durabila

29 mai 2017 10:210 comments

Sâmbătă, 27 mai 2017, municipiul Sebeş a fost vizitat unui grup format din participanţii la Conferinţa Internaţională „Ingineria Mediului şi Dezvoltare Durabilă”, organizată de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în parteneriat cu Asociaţia Balcanică a Mediului din Grecia (B.EN.A.), conferinţă desfăşurată în perioada 25-27 mai 2017.

La conferinţă au participat invitaţi din 16 ţări: Portugalia, Italia, Croaţia, Germania, SUA, Polonia, Turcia, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Albania, Muntenegru, Republica Macedonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina. Temele abordate la conferinţă: Dezvoltare durabilă şi protecţia mediului; Siguranţă alimentară şi calitatea produselor; Integrare europeană, capacitate de dezvoltare şi economie de piaţă; Agricultură, energie regenerabilă şi monitorizarea mediului; Efectele poluării asupra stării de sănătate.

Vizita se înscrie în contextul parteneriatului pe care Primăria Municipiului Sebeş l-a încheiat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în vederea susţinerii reciproce în proiecte educaţionale, culturale şi schimburi de bune practici.

Printre sponsorii Conferinţei Internaţionale cu tema „Ingineria Mediului şi Dezvoltare Durabilă” de la UAB s-a numărat şi controversata companie Kronospan din Sebeş, acuzată de poluare cu formaldehidă.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com