Şedinţa CL pentru revocarea viceprimarului Paul Voicu nu s-a mai ţinut

10 iulie 2012 16:430 comments

Marţi, CL al municipiului Alba Iulia trebuia să se întâlnească în şedinţă extraordinară, pentru a discuta şi vota proiectul de hotărâre a 7 consilieri locali, 4 PSD (Vasile Crişan, Bogdan Medrea, Horaţiu Clepan şi Ovidiu Jidveian) şi 3 PNL (Vasile Petric, Daniel Zdrânc şi Rareş Buglea), ce avea ca subiect demiterea viceprimarului Paul Voicu (PDL). Aceştia au solicitat revocarea din funcţie a viceprimarului Paul Voicu, motivând că ”se constată o nouă majoritate la nivelul Consiliului Local iar viceprimarul în funcţie trebuie să fie expresia majorităţii voinţei consilierilor locali”. Totuşi, marţi dimineaţă, consilierul local PSD, Ovidiu Jidveian, a depus o cerere la primăria municipiului Alba Iulia în numele iniţiatorilor prin care solicita o amânare a şedinţei din lipsă de cvorum. Contactat telefonic, Ovidiu Jidveian a precizat că, din cauza faptului că unul dintre consilieri a anunţat că nu poate participa datorită unor probleme de sănătate, şedinţa va fi programată în perioada 23-26 iulie.
”Majoritatea USL-PPDD rămâne în continuare valabilă şi se va impune la nivelul celor mai importante consilii locale din judeţ. Şedinţa extraordinară se amână pentru sfârşitul lunii, din lipsă de cvorum. Îi dorim multă sănătate colegului nostru”, a declarat Ovidiu Jidveian.
Toată lumea se aştepta ca şedinţa să nu se mai ţină, dar surpriză! În jurul orei 12:30, reprezentanţii primăriei au transmis un SMS jurnaliştilor în care se precizau următoarele lucruri: „Conform legii, şedinţele extraordinare de consiliu nu se pot amâna. În consecinţă, şedinţa de astăzi (n.a. marţi) se va ţine la ora 13:00 în sala de şedinţe a Direcţiei de Programe”.
La ora 13:00, cei 10 consilieri PDL împreună cu primarul Mircea Hava, s-au prezentat pentru a lua parte la şedinţa extraordinară de CL însă, şedinţa nu a mai avut loc, după ce preşedintele de şedinţă, consilierul PDL Ioan Bogăţan, a constat lipsa cvormului. La şedinţă ar fi trebuit să participe minim 11 consilieri, pentru a se putea desfăşura.
Edilul Mircea Hava chiar a glumit spunându-le consilierilor prezenţi că nu vor lua niciun ban pe şedinţa asta din cauza lipsei de cvorum dar mai apoi, s-a declarat nemulţumit de faptul că mulţi dintre aleşii locali au plecat de la joburi pentru a lua parte la această şedinţă. Acesta a declarat că era normal şi conform legii ca iniţiatorii să participe la şedinţă şi să-şi retragă proiectul în cadrul şedinţei.
Cel vizat de respectiva şedinţă, Paul Voicu, a spus că i se pare total greşit ca din două în două zile să fie convocat consiliu pentru interesele unora, iar iniţiatorii nici măcar să nu vină la şedinţă. “PSD a încercat să facă anumite manevre, la Bucureşti şi aici. E foarte rău când în politică nu eşti pe picioarele tale, e foarte rău când în politică te conduce altcineva, să-ţi dea telefoane, să te trezească cineva şi să te întrebe dacă te-ai spălat pe dinţi, te-ai barberit sau chestiuni de genul acesta. În momentul acesta, nu te poţi numi om politic, ci o marionetă, un fel de păpuşă căreia i se rupe o sfoară şi începe să dea din picioare. În mod normal, trebuiau să vină la şedinţă, îşi retrăgeau proiectul din şedinţă şi plecam acasă. Aşa, 10 oameni au venit, ne-am lăsat treburile şi acum plecăm acasă. Aşteptăm seria următoare, pentru că nimeni nu va renunţa, şi tot aşa va fi şi pe urmă. Dacă lucrurile se mai întâmplă în acest fel, eu pot să vă spun că mă simt descărcat de orice responsabilitate morală legată de înţelegeri făcute înainte”, a declarat primarul Mircea Hava.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com