Seri duhovniceşti la Alba Iulia

8 martie 2012 16:360 comments

Cum ne-am obişnuit în ultimii ani în Perioada Postului Paştelui, o perioadă binecuvântată, în care Sfânta Biserică ne cheamă să îmbunătăţim relaţia noastră cu Dumnezeu, să ne îndreptăm atenţia mai mult ca de obicei înspre Mântuitorul Iisus Hristos şi înspre sufletele noastre, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a început de joi organizarea serilor duhovniceşti.
Joi, Pr. Conf. Dr. Constantin Necula (Sibiu), a susţinut în Aula Mare „Dumitru Stăniloae” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, conferinţa cu tema Bucuria Postului.
Programul celorlalte conferinţe duhoniceşti este următorul: 22 martie: Părintele Dionisie Ignat (Albac) va susţine conferinţa cu tema Buna Vestire: nunta de taină a omului cu Dumnezeu; 29 martie: Vasile Manea (Cluj-Napoca) va susţine conferinţa cu tema Taina Sfintei Feţe şi Sfintele Patimi ale Domnului. Ca o încununare a conferinţelor din cadrul serilor duhovniceşti, în data de 5 aprilie: Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, va susţine conferinţa cu tema: Născătoarea lui Hristos, Maică a durerii şi a lacrimilor.
Conferinţele duhovniceşti se vor desfăşura în Aula Mare „Dumitru Stăniloae” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, în fiecare zi de joi din acest post, începând cu ora 18.00.
l Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com