Şi în acest weekend la Arieşeni se pot practica sporturile de iarnă

4 aprilie 2013 14:410 comments


Cu puţin noroc, weekendul care se apropie ar putea fi bun pentru schi, snowboard la Arieşeni…

Domeniul Schiabil Şureanu
Sunt 9 pârtii, lungime totală 10 km, altitudine maximă: 2.010 m
Evaluare generală: deşi a nins şi urmează să ningă mult la Şureanu, asigurând un strat de zăpadă consistent de aproape 1 m pe pârtii (depăşind, astfel, condiţiile de schi din ianuarie), sezonul Domeniului Schiabil Şureanu s-a închis în mod prematur. Singurul
motiv îl constituie starea impracticabilă a drumului de acces DJ 704, între lacul Oaşa şi pârtii, care este plin de noroi, de şanţuri şi de gropi. Pentru al patrulea an la rând, situaţia aceasta este deocamdată irezolvabilă.

Arieşeni (staţiunea Vârtop)
Sunt 2 pârtii: lungime totală 1,5 km, altitudine maximă: 1.400 m
Evaluare generală: la Arieşeni situaţia este asemănătoare cu cea de la Şureanu, în privinţa stratului de zăpadă: este suficientă zăpadă pentru schi şi snowboard. Cu mici excepţii de porţiuni cu pietre, pe Vârtop 1, se poate schia în condiţii relativ bune, deşi urmează lapoviţă şi ninsoare.
Starea drumului: ACCESIBIL oricărui tip de autovehicul.
Pârtii şi strat de zăpadă: stratul compact de zăpadă pe pârtii atinge aproximativ 40 cm, fiind încă bun pentru practicarea sporturilor de iarnă. Ambele pârtii (Vârtop 1 şi Vârtop 2) sunt funcţionale, cu toate că Vârtop 1 prezintă, în secţiunea de mijloc, porţiuni cu pietre.
Meteo şi vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo (www.freemeteo.com), la Arieşeni va fi lapoviţă şi ninsoare sâmbătă şi duminică. Temperaturile se vor încadra între 1 şi 7 grade Celsius. Ca atare, vremea va fi aproximativ potrivită pentru schi.
Vizibilitatea pe pârtie va fi afectată de condiţiile de lapoviţă şi ninsoare.
Instalaţii de cablu: în cazul în care vor fi turişti la pârtii, cele două teleschiuri vor funcţiona în regim normal, de marţi până duminică, între orele 9.00-17.00. De
asemenea, pârtiile sunt prevăzute cu instalaţie de nocturnă.
Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; şcoală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor; restaurante şi unităţi de cazare la baza pârtiilor şi în staţiune.
Sfaturile Serviciului Turism: întrucât zăpada este grea, aveţi mare grijă la viteze şi viraje. Pot deveni incontrolabile, indiferent de înclinaţia pârtiei. Obligatoriu folosiţi echipament adecvat pentru sporturile de iarnă (cască, apărători, armuri pentru
coloana vertebrală etc.).

Informaţiile ne-au fost furnizate de Rareş Tileagă, serviciul Turism din Consiliul Judeţean Alba.
Sureanu

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com