Siguranta copiilor, o prioritate a politistilor din Alba Iulia

7 iunie 2017 17:100 comments

În această săptămână poliţiştii din Alba Iulia au continuat activităţile dedicate celor mici: poliţiştii de prevenire, rutieră şi proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi Poliţiei Municipiului Alba Iulia s-au întâlnit cu zeci de preşcolari şi școlari din unităţi de învăţământ din Alba Iulia, în care se derulează Programul Naţional „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

În toate activităţile cu cei mici, poliţiştii au avut în vedere informarea şi educarea copiilor, pentru adoptarea unui comportament preventiv, atât pe perioada şcolii cât şi pe perioada vacanţei de vară care se apropie.

Copiii şi oamenii legii au abordat teme diverse: prevenirea violenţei, prevenirea accidentelor rutiere şi prevenirea victimizării din diferite infracțiuni, copiii fiind îndemnaţi să respecte regulile de circulaţie şi, în orice împrejurare, să adopte un comportament nonviolent, pentru a se feri de situații care pot genera conflicte și le pot pune viața în pericol, ne spun reprezentanţii IPJ Alba.

Cei mici au demonstrat că ştiu să circule corect, iar formele prin care şi-au manifestat cunoştiinţele rutiere au fost diverse: desene, poezii, cântece şi dansuri cu tematică rutieră.

„Siguranţa copiilor rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar activităţile preventive vor continua atât pe parcursul anului şcolar cât şi în vacanţa de vară”, se mai spune în comunicatul IPJ Alba.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com