Simeria: Noi reusite pentru sahistii din Alba

24 august 2017 19:180 comments

Comunicat

De curand a avut loc la Simeria editia a 2-a a Cupei Simeria la sah, un turneu care reunit la start 43 de jucatori din judetele Alba, Arad, Hundoara, Sibiu si municipiul Bucuresti. Particiantii au evoluat in doua sectiuni, una rezervata seniorilor si juniorilor peste 12 ani si alta pentru copii sub 12 ani.

In turneul seniorilor, experimentatul candidat de maestru Vasile Maxim Georgescu (Clubul Municipal de Sah Alba Iulia) a dominat clar turneul, impunandu-se cu 5 puncte din 6 partide jucate. Pe podium au mai urcat Samuel Butusina (Vados Arad) si Eduard Berechet (CS Mihai Viteazu Vulcan), ambii cu cate 4,5 puncte. Juniorul albaiulian Ianis Tarciuc (11 ani) a incheiat concursul cu 3,5 puncte, un rezultat bun, dar sub posibilitatile sale.

O evolutie buna au avut si juniorii albaiulieni care au evoluat in sectiunea pentru copii sub 12 ani.

Razvan Burja-Udrea (Clubul Muncipal de Sah Alba Iulia) s-a clasat pe locul 3 cu 4 puncte din 5 jocuri, fiind devansat de Iris Antal si Razvan Raducu (ambii de la Clubul de Sah Deva), in timp ce George Plesa (Clubul Muncipal de Sah Alba Iulia) s-a clasat pe locul 4. Mezinul delegatiei albaiulieni, Alexandru Macalet (6 ani), a obtinut premiul 1 intre copiii sub 8 ani, in timp ce premiul 3 la aceasta categorie de varsta a fost obtinut de Stefan Opris, un talentat junior bucurestean care isi petrece vacanta de vara la bunicii sai albaiulieni si se pregateste la Clubul Municipal de Sah Alba Iulia.

Urmatoarea competitie sahista va avea loc la Clubul CAR Teius, sambata 26 august incepand cu orele 8, evenimentul fiind inclus in programul Zilelor Orasului Teius. La turneu pot participa iubitori ai sahului de orice varsta, legitimati sau nelegitimati la cluburi de sah.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com