Simpozion international de arheologie la Alba Iulia

18 august 2017 14:113 comments

În aceste zile Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României, organizează la Alba Iulia simpozionul ştiinţific cu participare internaţională „Noi perspective asupra depozitelor de bronzuri din Transilvania” (New perspectives on the new bronze hoards from Transylvania).

Manifestarea are loc în perioada 17-19 august 2017, fiind organizată în cadrul proiectului de cercetare (cu finanțare UEFISCDI) intitulat Platformă PILOT de valorizare trans-disciplinară prin baze de date relaționate (PN-II-PT-PCCA-2013-4-1022). În acest context sunt investigate pluridisciplinar – ca studiu de caz – cele două depozite de obiecte preistorice din bronz și fier descoperite în anul 2012, în cuprinsul sitului hallstattian Tărtăria – Podu Tărtăriei vest (judeţul Alba).

La lucrările simpozionului, care se desfăşoară în sala de conferinţe a Hotelului Transilvania, participă arheologi de la muzeele şi institutele de cercetare din România, precum şi reputaţi specialişti din Germania și Republica Moldova.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com