Sindicaliştii din Poşta Română pregătesc acţiuni de protest

9 august 2012 16:431 comment

Conducerea Sindicatului Poşta Română Alba este nemulţumită de diminuarea salariilor angajaţiilor companiei. Într-o conferinţă de presă, Iosif Todor – preşedintele Sindicatului Poşta Română Alba, Constantin Tomuş – vicepreşedinte şi Daniela Văduva – secretar general, au anunţat formularea unor revendicări către conducerea Companiei Naţionale Poşta Română.
Sindicaliştii reclamă faptul că în acest moment conducerea intenţionează să anuleze sau diminueze cu până la 50 la sută mai multe drepturi salariale obţinute prin contractul colectiv de muncă în vigoare şi în prezent: „Dacă aceste măsuri se vor aplica, veniturile angajaţilor se vor reduce cu peste 20 la sută”.
În situaţia în care conducerea CN Poşta Română nu va lua măsuri pentru remedierea situaţiei lucrătorilor poştali, în următoarea perioadă, sindicaliştii din întreaga ţară vor iniţia acţiuni de protest în fiecare judeţ. La Alba Iulia, pichetarea se va face luni, 20 august.
Statul român, care este acţionarul majoritar al CN Poşta Română prin Ministerul Comunicaţiilor, şi cetăţenii simpli care beneficiază de serviciile Poştei, sunt astfel avertizaţi că lipsa de performanţă a managementului Poştei Române va duce la falimentul acestei companii, un faliment nedorit care va avea grave consecinţe asupra celor aproape 33.000 de angajaţi şi a celor peste 12 milioane de clienţi.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com