Sindicatul CHEMEX este alături de Roșia Montană

15 septembrie 2013 06:581 comment

protest rosia montana 21Stoparea proiectului minier de la Roșia Montană anulează automat 500 de locuri de muncă create de RMGC în Roșia Montană și zeci de locuri de muncă create de ALS ROMÂNIA în laboratorul de la Gura Roșiei. Aceste cifre trebuie înmulțite cu numărul membrilor familiilor implicate, la care să adunăm toți agențiie conomicia fectați (direct sau indirect) și, în cele din urmă, să calculamși sumele enorme de bani pierdute de bugetele locale sau de stat. Abia atunci vom vedea adevăratele pierderi ale unuiproiect de asemene amărime.
Se pare că, aceste date le-au „scăpat” celor care protestează impotriva Roșiei Montane și, cred cu tărie că, cei care au ieșit înstradă să susțină oprirea Proiectului au fost sau sunt plătiți (de asociații sau prin alocații/pensii de stat) sau aveau un serviciu stabil. Nu cred că o familie care trăiește din alocațiile copiilor sau din munca de zilier a protestat înstradă pentru ca cei din Roșia Montană să-și piardă locurile de muncă.
Știm, la rândul nostru, ce înseamnă să nu ai loc de muncă, să nu ai siguranța zilei de mâine. Nu putem trăi doar din declarații la TV sau din declarațiile de avere ale politicienilor. E inuman să anulezi șansa la o viață mai bună a unei comunități fără să le creezi alte alternative de dezvoltare durabilă socio-economică. Policienii noștri ar trebui să-și deranjeze costumele și să coboare între oameni să vadă care este adevărata situație și stare de spirit.
Probabil e nevoie de o nouă MINERIADĂ pentru a putea relansa mineritul în România.Poate că, abia atunci, Roșia Montană va fi ascultată.
Sindicatul CHEMEX este alături de minerii de la Roșia Montană și îi vom susține necondiționat în demersurile lor de a fi ascultați, de a face minerit la RoșiaMontană. VOM LUPTA ALĂTURI DE EI
PreședinteleS indicatului CHEMEX,
Raul Gomboș

1 Comment

  • Daca si profesionistii sustin proietul de la Rosia Montana si spun ca este benefic pentru tara si locuitori ce sa mai zici.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com