Sistem de supraveghere în Cetate

23 septembrie 2012 15:591 comment

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, va supune dezbaterii şi aprobării Consiliului Local, în şedinţa de marţi, proiectarea şi achiziţionarea unui sistem de supraveghere video pe căile de acces din interiorul Cetăţii Alba Carolina şi pe traseele exterioare, respectiv Şanţurile de Nord, Est, Sud şi Vest.
Se doreşte achiziţionarea unui întreg sistem de echipamente profesionale pentru supravegherea exterioară a 3 zone, după cum urmează: Zona I – căile de acces în interiorul Cetăţii şi spre traseele exterioare Nord, Est, Sud şi Vest; Zona 2 – toate traseele turistice amenajate în Sanţurile exterioare ale Cetăţii de tip Vauban; Zona 3 – toate străzile situate în interiorul Cetăţii şi toate obiectivele (clădiri şi monumente) din Patrimoniul naţional şi local.
Centrul de monitorizare şi înregistrare a imaginilor transmise va fi amplasat în spaţiul special destinat din sediul Serviciului Poliţiei Locale Alba Iulia sau într-o locaţie situată în interiorul Cetăţii pentru scăderea timpului de reacţie şi intervenţie.
„Pentru estimarea valorii de proiectare şi execuţie a sistemului de supraveghere video s-a luat în calcul un număr de 60 de bucăţi camere videosupraveghere IP SONY SNC CH 160, cu valoare de 8.350 de lei/buc., fără TVA, şi valoarea de punere în funcţiune şi dispecerat de 25.000 de lei/buc., ceea ce cuprinde lucrări de canalizaţii şi instalaţii electrice. Valoarea estimată totală a sistemului este de 1.500.000 de lei, la care se adaugă TVA”, se arată în Proiectul de Hotărâre ce va fi prezentat, marţi, în şedinţa de Consiliu Local.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com