SIZ Aiud şi autorităţile locale premiază excelenţa în educaţie şi cultură

2 mai 2012 15:580 comments

În şedinţa din 25 aprilie, Consiliul Local a aprobat proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Mihai Horaţiu Josan privind participarea Municipiului Aiud la proiectul „Excelenţă în educaţie şi cultură”, ce aparţine SIZ Aiud, reprezentat de preşedintele Petru Damo.
Conform proiectului elaborat de către sindicat, se doreşte premierea cadrelor didactice, membre ale SIZ Aiud, care obţin, prin elevii pe care îi pregătesc, rezultate remarcabile la fazele judeţene şi naţionale ale olimpiadelor şcolare. Propunerea SIZ Aiud se referă la premierea profesorilor, ai căror elevi obţin locurile I, II şi III la faza judeţeană a olimpiadelor, aprobate de MECTS, precum şi locurile I, II, III, menţiuni şi/sau premii speciale la fazele naţionale.
Parteneriatul propus de primarul Mihai Horaţiu Josan Consiliului Local Aiud intră în vigoare din anul 2012 şi are o durată de 3 ani, cu posibilitate de prelungire prin acordul părţilor. Pentru premierea performanţelor cadrelor didactice obţinute în anul şcolar 2011-2012, prin aceeaşi hotărâre, CL Aiud a aprobat alocarea de la bugetul local a sumei de 10.000 lei, SIZ Aiud contribuind cu suma de 6.000 lei. Totodată, a fost stabilită şi o comisie mixtă, responsabilă de validarea, până în 10 mai 2012, a listei cadrelor didactice, care vor fi premiate într-un eveniment ce va avea loc la sfârşitul acestei luni. Din această comisie fac parte Petru Damo, preşedintele SIZ Aiud, profesorii Cornelia Bolca şi Delia Banciu, precum şi consilierii locali Simona Lazăr şi Andrea Katona.
Obiectivul parteneriatului este acela de a susţine performanţele din învăţământul aiudean, prin recompensarea muncii şi eforturilor pe care le depun cadrele didactice în pregătirea olimpicilor aiudeni.
În cadrul dezbaterii în plen, consilierul local Ioan Zurgalău a precizat că nu poate fi de acord cu acest proiect, întrucât există şi cadre didactice, ce nu fac parte din sindicat, dar care au obţinut la rândul lor, prin elevii pregătiţi, rezultate la olimpiadele şcolare. Primarul Mihai Horaţiu Josan a explicat însă că votul acordat de aleşii locali se referă concret la propunerea SIZ Aiud, care ar trebui să fie un exemplu pentru Consorţiul Şcolar Aiudean. În acelaşi context, primarul Mihai Horaţiu Josan a promis că va solicita tuturor unităţilor de învăţământ din Aiud numele cadrelor didactice, ce nu fac parte din sindicat, dar care au obţinut performanţe, asemenea colegilor lor de breaslă, şi va iniţia un alt proiect de hotărâre pentru premierea lor de către autorităţile locale.
„Ne-am făcut un obicei în ultimii ani să premiem elevii, pentru performanţele lor la învăţătură, obicei pe care dorim să-l perpetuăm. Proiectul SIZ Aiud vizează premierea cadrelor didactice, membre de sindicat, care contribuie din plin la rezultatele olimpicilor aiudeni, prin munca extraordinară pe care o depun cu elevii. Cum peste 90% dintre cadrele didactice din Aiud fac oricum parte din SIZ Aiud, cum proiectul este unul cât se poate de oportun şi vine să premieze profesorii care muncesc pentru performanţe deosebite în educaţie, am decis să îl susţin şi mă bucur că au înţeles şi consilierii locali importanţa lui”, a declarat Mihai Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud.
Prezent la şedinţa de consiliu, unde şi-a argumentat propunerea de parteneriat, după aprobarea proiectului cu 15 voturi pentru, votul împotrivă al consilierului Ioan Zurgalău, şi 3 abţineri din partea consilierilor Vasile Vultur, Iulian Vântu şi Mircea Gavrilă, preşedintele SIZ Aiud a mulţumit autorităţilor locale pentru deschiderea spre dialog social şi colaborare.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com