Şoferi băuţi la volan, depistaţi de poliţiştii din Alba

30 iulie 2012 16:250 comments

În weekend, poliţiştii din judeţul Alba au depistat mai mulţi şoferi care se aflau la volan sub influenţa alcoolului.
Pe DN 1, pe raza comunei Şugag, poliţiştii din Sebeş au oprit pentru control o autotutilitară condusă de D.D., de 40 ani, din comuna Jina – Sibiu. Şoferul a fost testat de către poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. La intersecţia DN 75 cu DN 74A, de pe raza oraşului Cîmpeni, poliţiştii din Cîmpeni au oprit pentru control o autotutilitară condusă de B.I., de 31 ani din Bistra. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe DN 1, din direcţia de mers Teiuş – Alba Iulia, judeţul Alba, poliţiştii din Alba Iulia au oprit pentru control un autoturism condus de C.F.D., de 33 ani din Întregalde. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe strada Republicii, din Alba Iulia, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au oprit pentru control un autoturism condus de R.A.I., de 42 de ani, din Sebeş. Poliţiştii au testat şoferul cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud – Biroul de Ordine Publică, au oprit, pentru control, un autoturism condus de către B.A., de 23 de ani, din Rădeşti, şoferul având o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. În oraşul Zlatna, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de către A.A., de 49 de ani, din Zlatna, care circula pe drumurile publice cu o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Toţi şoferii găsiţi băuţi la volan au fost duşi la spitalele din localitate pentru recoltare de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
În cauză, se efectueză cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii „de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”.
Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com