Șoferi prinși băuți, permise suspendate și amenzi usturătoarea a doua zi de Paști în Alba

7 mai 2013 11:581 comment

etilotest[1]În data de 06.05.2013, poliţiştii rutieri din Alba, au organizat, pe raza întregului judeţ, o acțiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive şi depistarea acelor conducători auto care au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

Poliţiştii au aplicat 138 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 26.175 lei, din care 91 pentru viteză excesivă şi 5 pentru alcool.
Au fost reţinute 8 permise de conducere şi un certificat de înmatriculare şi au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier.
Exemple semnificative:
La ora 15.00, poliţiştii din Teiuş, au oprit, pentru control, pe strada Avram Iancu din Teiuş, o motocicletă condusă de B.C., de 57 de ani, din Aiud.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba-Iulia unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Faţă de B.C. au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
La ora 18 45, poliţiştii Serviciului Rutier, au oprit pentru control, pe strada Principală din localitatea Bladiana, un autoturism condus de L.D.R., de 25 de ani, din orașul Geoagiu, județul Hunedoara.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule iar autoturismul condus de acesta i-a fost încredinţat de P.G.D., de 23 de ani, din Geoagiu, care cunoştea faptul că L.D.R., nu posedă permis de conducere.
Faţă de L.D.R. poliţiştii au întocmit actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis iar faţă de P.G.D., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de încredințarea cu ştiință a unui autovehicul pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere.
La ora 19.56, poliţiştii rutieri din Blaj, pe raza comunei Sâncel, au oprit pentru control un autoturism condus de D.L., de 37 de ani, din comuna Sâncel.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Blaj, unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Faţă de D.L. au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
În data de 07.05.2012, ora 0015, poliţiştii Secţiei 10 Poliţie Rurală Abrud, au oprit, pentru control pe D.J. 107i, pe raza comunei Mogoş, un autoturism condus de B.D.V., un tânăr de 22 de ani, din comuna Mogoş.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,16 mg/l, alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Abrud unde i-a fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Faţă de B.D.V. au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

 

1 Comment

  • pensionar sarac

    Nu se mai poate face nimic.Cei vitezomani,cei care fac depasiri in oras parca nu au minte, care conduc cu o mana, vorbind la telefon, betivi i-si fac de cap tot tinpul, nu respecta nici o lege.Asta e civilizatia si democratia interpretat fara cultura, civica, si 7 ani de acasa.Toate s-au sticat dupa 1989.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com