Specialiştii de la AJOFM Alba învaţă metode moderne de formare profesională

20 noiembrie 2012 17:340 comments

Specialiştii de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba, alături de colegi de la agenţii din Regiunea Centru, Vest şi Nord-Vest s-au deplasat în Spania, la Asturias, pentru un study tour la instituţii publice şi private care aplică metode moderne de formare profesională. Vizita face parte din proiectul „3C – Calitatea Creează Competenţe – Calitatea în formare Creează Competenţe profesionale de nivel european pentru personalul SPO din Regiunile Centru, Vest şi Nord-Vest“ şi se desfăşoară în perioada 19-23 noiembrie.
Salariaţii AJOFM vor face vizite de lucru la Serviciul Public de Ocupare al Principatului Asturias, Institutul Zonal de Formare a Funcţionarilor Publici, dar şi la Servicii publice locale de ocupare. Aceştia au posibilitatea să vadă la faţa locului care sunt cele mai eficiente metode folosite de instituţiile publice şi private de profil din Spania, în furnizarea serviciilor de formare profesională continuă a angajaţilor proprii, care să ducă la îmbunătăţirea competenţelor sociale şi profesionale. În final, de câştigat vor avea cei care apelează la serviciile furnizate de specialiştii AJOFM, în calitate de Serviciu Public de Ocupare.
Experienţa partenerilor spanioli va fi utilizată în pregătirea materialelor, organizarea şi desfăşurarea programelor de formare, fiind desfăşurate şi instruiri la locul de muncă pentru dezvoltarea profesională a specialiştilor din Agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă implicate în proiect.
Proiectul este co-finanţat de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Domeniul major de intervenţie 4.2 „Formarea personalului propriu al SPO(AJOFM)“ şi este programat să se finalizeze în iulie 2014.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com