Spitalul de copii din Sebeş ar putea beneficia de un cardiograf în urma campaniei

27 martie 2012 16:120 comments

Fundaţia Kronospan a luat fiinţă pentru a prelua şi dezvolta programele de responsabilitate socială susţinute până în prezent de compania Kronospan. Obiectivul nostru este de a ne implica în mod activ pentru a crea programe şi activităţi care sprijină dezvoltarea socială, economică şi culturală a comunităţilor locale în care ne desfăşurăm activitatea, ţinând seama de valorile care ne definesc şi pe care le promovăm constant – respect, integritate, excelenţă. Acestea sunt raţiunile din care s-a născut şi Campania „2% pentru copiii noştri”.
Codul Fiscal oferă contribuabililor persoane fizice posibilitatea de a direcţiona 2% din impozitul pe venit către o entitate non profit (organizaţie neguvernamentală). În acest mod, fiecare persoană poate hotărî ce se întâmplă cu o parte din banii pe care îi plăteşte statului.
Probabil că fiecare dintre noi ne-am gândit, măcar o dată, că statul nu administrează corect banii pe care ni-i percepe sub formă de impozit. De aceea este deosebit de important să profităm de posibilitatea pe care o avem de a decide ce se întâmplă cu 2% din impozitul pe venit. Chiar dacă nu pare mult, orice sprijin, oricât de mic, contează!
De fiecare dată când suntem abordaţi de o organizaţie pentru a direcţiona 2% din impozitul pe profit, ni se promite generic: „pentru o cauză nobilă”, „pentru animale” etc. Tocmai de aceea noi, Fundaţia Kronospan, am decis să avem o abordare diferită – vă spunem exact ce se va întâmpla cu banii pe care îi vom primi în urma organizării acestei campanii. Pentru desfăşurarea Campaniei „2% pentru copiii noştri”, am încheiat acorduri de colaborare atât cu Fundaţia Spitalul de Copii din Braşov, cât şi cu Spitalul Municipal Sebeş şi, la finalizarea campaniei, vom direcţiona fondurile astfel obţinute către cele două instituţii. Fiecare persoană care va direcţiona 2% către Fundaţia Kronospan va contribui la achiziţionarea unui eco-cardiograf pentru Spitalul de copii din Braşov şi a unui cardiograf pentru Spitalul de copii din Sebeş.
Prin achiziţionarea acestor aparate, copiilor bolnavi li se va oferi o şansă în plus! Vor putea fi diagnosticaţi mai rapid, în acelaşi loc unde sunt trataţi, nu vor mai primi doar o trimitere la un alt spital, nu vor mai fi purtaţi pe drumuri, nu se va mai irosi timp preţios.
Pe această cale invităm toate persoanele care doresc să sprijine cauza noastră să completeze Formularul 230 în beneficiul Fundaţiei Kronospan şi să îmbunătăţească astfel asistenţa medicală acordată copiilor din acest oraş. Formularul poate fi descărcat de pe site-ul www.kronospanfoundation.ro şi trebuie depus la Administraţia Financiară (personal sau prin poştă cu confirmare de primire) până în 25 mai 2012.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com