Sprijin pentru agricultorii care au depuse proiecte pe măsura 1.4.1.(sprijinirea agriculturii de semi-subzistenţă)

27 iunie 2013 12:555 comments

fermieriPreședintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a convocat joi o întâlnire de lucru cu reprezentanții Agenției de Plați și Intervenție pentru Agricultură Alba, Direcției Sanitar Veterinare Alba, Direcției Agricole Alba și Camerei Agricole Alba pentru a discuta și a găsi soluții pentru situația gravă a agricultorilor din județul Alba ce au proiecte depuse și selecate în cadrul Măsurii 1.4.1. Sprijinirea Agriculturii de Semi-subzistență, dar care acum riscă să piardă finanțarea din cauza schimbării regulilor după data selectării proiectelor.
Există mai multe modificări, dar cea mai mare problemă apare din cauză că la momentul depunerii proiectului, conform ghidului solicitantului, suprafețele luate în calcul erau cele din Registrul Agricol, iar acum se iau în calcul doar suprafețele înscrise la APIA.
„La nivelul județului Alba sunt circa 8.000 de fermieri care au astfel de proiecte depuse și selectate, iar o mare parte din aceștia sunt în pericol de a pierde finanțările pentru că regulile au fost schimbate în timpul jocului.
Lucrăm la o solicitare oficială pe care o vom transmite Ministerului Agriculturii, prin care cerem ca noile reguli să se aplice doar pe viitor, pentru proiectele depuse și selectate după data intrării în vigoare a acestor modificări și nu pentru proiectele deja selecate după vechile cerințe. Nu este normal ca acești oameni să piardă finanțările pentru că se schimbă regulile în timpul jocului .” – a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com