Sprijin pentru sectorul zootehnic, specia bovine, în 2013, 585 de milioane de lei

21 noiembrie 2013 08:540 comments

vaciGuvernul a aprobat miercuri o Hotărâre privind aprobarea cuantumului plăţii naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, pentru specia bovine, în anul 2013, valoarea sprijinului fiind de 585 de milioane de lei.
“Un ultim punct pe care l-aş menţiona se referă la Hotărârea de Guvern privind aprobarea cuantumului plăţii naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, pentru specia bovine, în anul 2013. S-a aprobat prin această HG valoarea sprijinului la 585 de milioane de lei pe două categorii. În primul rând, 96,199 milioane de lei pentru schema de plată de producţie în sectorul lapte şi 488,800 milioane de lei pentru schema de plată în sectorul carne”, a declarat ministrul Agriculturii.
Daniel Constantin a precizat că Hotărârea de Guvern este coroborată cu un Ordin al Ministrului, OM nr.920/2013, care “înlocuieşte schema care se acorda până acum şi anume plata direct pe cap de animal cu o schemă mai complexă”.
“Prin care introducem, pe lângă schema pe cap de animal, introducem plata pentru laptele livrat la unităţile de procesare sau laptele care este vândut direct către piaţă. În acest fel, coroborat, de asemenea, cu HG privind ajutorarea asociaţiilor cu un ajutor de minimis privind tancurile de răcire cred că rezolvăm acele probleme pe care le avem în sectorul de producere şi de comercializare a laptelui “, a mai declarat ministrul Agriculturii

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com