Sprijin pentru sinistratii din satul Răchita

6 iunie 2019 13:310 comments

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba a cărei scop principal  este de a asigura aplicarea politicilor sociale în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilităţi, precum şi a altor persoane, grupuri sau comunităţi aflate în nevoie socială a fost alături, ieri, 5 iunie 2019, de comunitatea din , cea mai grav afectată de inundațiile și viiturile de la sfârșitul  săptămânii trecute.

          Astfel, 7 psihologi din cadrul DGASPC Alba au făcut 3 echipe împreună cu 2 asistenți sociali și un consilier din cadrul primăriei Săsciori. Specialiștii au intrat în fiecare casă din satul Răchită pentru a acorda asistență psihologică primară și a evalua impactul afectiv – emoțional avut asupra persoanelor adulte, dar mai ales asupra copiilor,  de situația traumatizantă la care aceștia au fost expuși în seara zilei de 1 iunie.

 

          Toți au fost informați cu privire la reacțiile emoționale și comportamentale  ce pot apărea ca urmare a experienței de criză prin care au trecut și li s-a adus la cunoștință faptul că pot beneficia gratuit, la cerere, de servicii de consiliere psihologică și suport emoțional.

 

         Specialiștii DGASPC Alba și-au exprimat și își exprimă disponibilitatea de a interveni și  de a ajuta ori de câte ori este nevoie, rămânând în permanent contact cu specialiștii din cadrul primăriei Săsciori.

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com