Star Transmission se extinde la Cugir

12 august 2012 13:090 comments

Compania româno-germană Star Transmission Cugir îşi extinde capacităţile de producţie la Cugir. Noul proiect prevede extinderea halei de producţie pe o suprafaţă de 4.776 metri pătraţi.
Potrivit proiectului, se realizează extinderea unei hale de producţie destinată prelucrării prin aşchiere a pieselor şi accesoriilor pentru autovehicule şi motoare şi instalarea unei noi linii de producţie.
„În acest scop, vor fi amplasate, în extinderea halei de producţie, o serie de utilaje pentru prelucrare prin aşchiere care vor folosi lichide de răcire diverse. Utilajele ce urmează a fi amplasate sunt: 40 de strunguri, 6 centre de prelucrare, 10 maşini de frezat dantura, 14 maşini de ajustat dantura, 8 maşini de rectificat dantura, 6 maşini de brosare, 6 maşini de frezare dantură, 3 maşini de presare”, se afirmă în documentaţia depusă de companie la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba.
Noul proiect va permite creşterea angajaţilor de la Star Transsmision Cugir cu peste 100 de persoane. Investiţia este de aproximativ 2 milioane de euro. Compania produce roţi dinţate pentru cutiile de viteze ale autoturismelor Mercedes. Compania a deschis în 2011 un punct de lucru la Sebeş unde a inaugurat o nouă linie de producţie, unde peste 100 de angajaţi produc roţi dinţate pentru cutii de viteze destinate camioanelor Mercedes.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com