Starea pârtiilor din judeţul Alba în perioada 16-18 martie 2012

15 martie 2012 15:440 comments

Serviciul Turism din cadrul Consiliului Judeţean Alba ne pune la dispoziţie starea pârtiilor din judeţ pentru acest sfârşit de săptămână.
1.Arieşeni (staţiunea Vârtop)
Acces: staţiunea se află la graniţa dintre judeţele Alba şi Bihor, la o altitudine de circa 1.200 m, aproape de şosea. În judeţul Alba, ruta este Alba Iulia-Cîmpeni pe DN 74 A, apoi pe DN 75 ruta Vadu Moţilor-Arieşeni-Vârtop. Distanţa din Alba Iulia până la pârtii: 127 km
Drum: este asfaltat în întregime
Pârtii: în ciuda încălzirii din ultima perioadă, stratul de zăpadă de pe pârtiile Vârtop 1 şi Vârtop 2 se prezintă excelent, având aproximativ 1 m grosime
Meteo: conform prognozelor meteo, vineri, sâmbătă şi duminică va fi vreme caldă şi deosebit de frumoasă, ideală pentru schi. Valorile termice se vor încadra între –3 şi +16 grade Celsius; vânt slab
Atenţionare specială: evitaţi să atingeţi viteze mari la coborârea pe schiuri şi snowboard, întrucât pârtiile prezintă denivelări şi, astfel, pot avea loc coliziuni cu consecinţe grave între schiori
Instalaţii de cablu: cele două teleschiuri funcţionează în regim normal, de marţi până duminică, între orele 10.00-17.00. De asemenea, pârtiile sunt prevăzute cu instalaţie de nocturnă.

2.Domeniul Schiabil Şureanu
Acces: ruta Sebeş-barajul Oaşa pe DN 67 C, apoi la dreapta, pe lângă baraj pe DJ 704, ruta Oaşa-Mănăstirea Oaşa-Luncile Prigoanei-Domeniul Schiabil Şureanu. Distanţă: 82 km
Drum: în urma încălzirii, starea drumului (până la lacul Oaşa) este foarte bună. Totuşi, unele porţiuni de drum între lacul Oaşa şi pârtii (DJ 704) continuă să fie foarte dificile, dat fiind că zăpada de pe carosabil a început să se topească.
Pârtii: în prezent, toate cele 8 pârtii sunt funcţionale. Grosimea stratului de zăpadă continuă să măsoare în jur de 1 m, fiind perfect pentru schi şi snowboard.
Meteo: conform prognozelor meteo, la Şureanu vremea va fi frumoasă în weekend, cu cer senin şi temperaturi care se vor încadra între –4 şi +5 grade Celsius; vântul va sufla slab până şi pe cele mai în alte culmi. Vremea ideală pentru schi.
Servicii: asistenţă Salvamont; şcoală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centru de închirieri schiuri & snowboards în Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiei; trei restaurante de tip after-schi, aflate pe pârtii.
Atenţionare specială: în porţiunile de drum cu zăpadă topită, sporiţi atenţia şi măriţi viteza pentru a nu rămâne blocaţi în gropile şi şanţurile drumului.
Instalaţii de cablu: telescaunul şi cele două teleschiuri funcţionează în regim normal, de marţi până duminică, între orele 9.30-16.30. Totuşi, dacă vântul va depăşi viteza de 60 km/oră, telescaunul va fi oprit din motive de siguranţă.
l Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com