Staţiunile turistice din judeţ controlate de comisarii de la CJPC Alba

7 august 2012 12:440 comments

În perioada 16-20 iulie, când concediile au fost în toi, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba a efectuat şapte acţiuni tematice de control, privind respectarea prevederilor legale în domeniul protecţiei consumatorilor la comercializarea pachetelor de servicii turistice, la operatorii economici de pe raza judeţului Alba. Astfel, din datele statistice efectuate de comisarii CJPC Alba, reiese că au fost controlaţi şapte operatori economici, la care s-au constatat patru abateri. În urma controalelor, au fost aplicate două amenzi în valoare de 800 de lei şi patru avertismente.
Au fost aplicate măsuri cu privire la oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor constatate.
Deficienţele constatate la operatorii economici verificaţi au fost: neprezentarea în scris turiştilor, în vederea încheierii contractelor. De exemplu, nu se oferă informaţii privind regimul paşapoartelor şi al vizelor, nu se comunică cuantumul avansului şi termenul pentru achitarea restului de plată, nu se precizează mijloacele de transport utilizate, caracteristicile şi categoria acestora. Nu se precizează, de asemenea, în bonul de comandă, destinaţia călătoriei şi mijlocul de transport; nu se precizează în contract termenele în care turistul trebuie să transmită o eventuală reclamaţie pentru neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a contractului de călătorie turistică.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com