Strada Călăraşi, finalizată sâmbătă, stricată luni

21 mai 2012 16:490 comments

Sâmbătă, 19 mai 2012. Locuitorii de pe strada Călăraşi au fost fericiţi că în sfârşit s-au încheiat lucrările de reabilitare începute prin octombrie 2011. După 8 luni de lucru pe stradă, şosea şi trotuar, oamenii au văzut că… se poate.
Reamintim: strada a fost reabilitată de firma Elis Pavaje, care împreună cu Diferit din Cluj au câştigat la licitaţie un proiect de reabilitare pentru 24 de străzi, un proiect în valoare de 8 milioane euro.
Numai că la noi, la români, orice minune nu ţine mai mult de 3 zile.
Pe strada finalizată sâmbătă, 19 mai, au apărut luni, 21 mai, alţi muncitori. Din discuţiile cu oamenii se pare că sunt ceva cabluri de la M.A.I. Nici nu mai contează ale cui sunt noile cabluri, contează doar absurdul situaţiei! Nu mai ştii care e Dorel: cel care lucrează în stradă sau cel din birou?
Întrebarea pe care ne-o punem (şi o punem şi altora) este următoarea: Nu s-a ştiut timp de 7-8 luni că se lucrează pe strada Călăraşi? S-a ştiut, evident, şi puteau să vină în timpul ăsta mare să pună cabluri, să se repare gazul, curentul ş.a.m.d. De ce acum, când strada e gata, cu borduri nou-nouţe, cu „biscuiţi” noi şi asfalt nou, vin alţi muncitori să strice ce au finalizat ceilalţi cu chiu, cu vai?
Pe câteva străzi (Călăraşi, Teilor, Trandafirilor, până la Andrei Mureşianu), muncitorii au săpat luni, 21 mai, şanţuri adânci în trotuar. Cum lucrarea nu prea este semnalizată, sperăm că pietonii nu vor suferi accidente… pe trotuar.
De mult timp am impresia că Alba Iulia trăieşte într-un suprarealism S.F. Trăim în Kafka, sau Kafka trăieşte în noi. Nu mai ştie nimeni exact!

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com