Studenta care a murit în accidentul aviatic din Apuseni a fost înmormântată cu onoruri militare.

23 ianuarie 2014 14:480 comments

aura

Sute de oameni s-au adunat în această dimineaţă la Cimitirul Ghencea Militar III pentru a-i aduce un omagiu Aurei Ion, studenta de la Institutul Medico-Militar din Bucureşti care a murit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni. Colegi de facultate, prieteni, rude, militari, dar şi oameni veniţi din alte oraşe, care nu au cunoscut-o niciodată, au venit să participe la cermonia de înmormântare care a avut loc joi. Alături de Aura, s-au aflat şi cei care i-au fost alături în ultimele sale clipe: Gheorghe Giurgiu, Gheorghe Trif şi Argentin Todea, cei trei localnici din Horea care au ajuns primii, înainte echipelor de salvare, la locul accidentului.

Aura Ion a fost originară din Merişani, judeţul Teleorman, şi a crescut într-o familie cu patru copii. Două dintre surorile ei au optat pentru facultatea de Arte, în vreme ce ea şi-a dorit de mică să devină medic.

A ales haina militară şi a fost admisă la Institutul Medico-Militar Bucureşti. Din devotament şi pasiune pentru profesia de medic, a petrecut un an într-o unitate militară pentru a se acomoda mai bine cu rigorile domeniului pentru care a optat. Nu era forţată să facă această alegere, având în vedere că avea locuinţă în Bucureşti.

aura2

“Era un îngeraş! Am văzut tragedia la televizor şi am venit şi eu. Am şi eu o fată”, spunea, vizibil afectată, o femeie venită din Mehedinţi pentru a aduce o floare la mormântrul tinerei care a murit cu lacrimile îngheţate pe obraz. Printre participanţii la ceremonie s-a numărat şi ministrul Apărării Mircea Duşa. Aura Ion a fost avansată la gradul de locotenent post mortem.

Colega Aurei, Simona Bălăşescu, a ţinut în timpul ceremoniei, cu lacrimi în ochi, un discurs emoţionant: “Aura era o fiinţă discretă. O fiinţă complexă, în simplitatea ei, care citea dincolo de rânduri. Nu te vom uita niciodată, Aura!”

Sursa: gandul.info

Foto: facebook.com

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com