Studentii albaiulieni, premiati la concursul de procese simulate de drept procesual civil de la Tg. Mures

16 mai 2017 10:160 comments

Studentii Universităţii Alba Iulia (UAB) au participat în data de 13 mai 2017 la concursul de procese simulate de drept procesual civil, organizat în cadrul Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative de la Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș.

Facultatea de Drept și Științe Sociale din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a fost reprezentată de o echipă formată din trei studenţi: Andrei Hentea, Ioana Popa, Alexandru Păţan.

Pe baza punctajului obținut după analiza juriului format din practicieni în domeniul juridic, studenţii UAB s-au clasat pe locul II.

„Concursul a avut ca obiect acțiunea în răspundere civilă delictuală, constând într-o etapă scrisă, cea a redactării documentelor juridice și pregătirea probațiunii, precum și o etapă orală, cea a susținerii pledoariilor în fața juriului. Prin participarea la acest concurs, studenții au avut ocazia să își însușească rolul de avocat pledant, iar activitatea a fost una specifică unei ședințe de judecată în instanță”, se precizează într-un comunicat UAB.

Juriul a fost format din practicieni din domeniul juridic: judecător Anamaria Hambețiu – președinte al judecătoriei Luduș, lect. univ. dr. Roxana Roba şi asist. univ. dr. Ximena Moldovan, ambele având şi calitatea de avocat.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com